Ogórki Z Limonki
Ogórki wapienne wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 676 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli, ogórków, octu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co jest raczej złe. Spróbuj Jak ogórki kiszone (czyli ogórki lodowe), Pikle taty, oraz D. I. Y. Pickles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój ogórki wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala.
Połącz plastry ogórka, marynowanie limonki i wodę, aby pokryć w garnku z nonaluminum; dobrze wymieszać. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej 12 godzin.
Odcedzić ogórki; spłukać zimną wodą i wrócić do garnka.
Dodaj świeżą zimną wodę do pokrycia i odstawić na 1 godzinę. Powtórz procedurę 2 razy.
Odcedzić ogórki i wrócić do stockpot.
W rondlu połącz ocet i kolejne 3 składniki; zagotuj na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wlać mieszaninę octu na ogórki w stockpot; przykryć i odstawić 6 godzin lub na noc.
Doprowadzić ogórki i mieszaninę octu do wrzenia na średnim ogniu; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając delikatnie, 35 protokół.
Zapakuj ogórki do gorących, sterylizowanych słoików.
Wlać mieszaninę octu na ogórki, wypełniając do 1/2 cala od góry.
Usunąć pęcherzyki powietrza; wytrzeć obręcze słoika. Przykryj od razu metalowymi pokrywkami i przykręć opaski.
Proces w łaźni z wrzącą wodą 5 minut. Po otwarciu ogórki kiszone przechowywać w lodówce.