Ogrodowy Chleb Pomidorowy

Ogrodowy Chleb Pomidorowy
Ogrodowy chleb pomidorowy to wegańskie przepis z 48 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 76 kalorii. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pietruszkę, pestki dyni, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Sałatka z pomidorów Cherry, zielonej fasoli i fasoli woskowej z okruchami chleba Herbed z " Kitchen Garden Cookbook, Kompot Z Pomidorów Ogrodowych, oraz Sałatka z pomidorów ogrodowych.

Instrukcje

1
W misce stojącego miksera lub innej dużej miski, posypać drożdże na 1/4 szklanki ciepłej (100 do 11
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
woda.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Odstawić do spienienia, o 10 minut.
4
W międzyczasie opłucz i osusz pomidory; pokrój każdy na pół w poprzek. Wycisnąć sok i nasiona do miski; pomidory pokroić na 1/2 cala kawałki. Potrzebujesz 1/4 szklanki soku z nasionami (jeśli masz mniej niż 1/4 szklanki, dodaj wodę, aby uzupełnić różnicę; jeśli masz więcej, wyrzuć dodatkowe) i 3 1/2 szklanki kawałków pomidora.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodaj biga, pomidory i sok, pastę pomidorową, natkę pietruszki, szałwię, czosnek, tymianek, pieprz, mąkę pełnoziarnistą, 2 szklanki mąki chlebowej i sól do mieszaniny drożdży. Beat z mocowania wiosła na niskiej prędkości, lub mieszać z ciężką łyżką, aż dobrze wymieszać. Stopniowo ubijać lub mieszać w 1 1/2 więcej szklanek mąki chlebowej, 1/4 szklanki na raz, aż mieszanina tworzy miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
6
Przełącz na hak do ciasta i ubijaj na średniej prędkości, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne i ciągnie czysto z boków miski, ale nadal jest lekko lepkie, 6 do 8 minut; lub zeskrobuj ciasto na lekko posypaną mąką deskę i wyrabiaj ręcznie, aż będzie gładkie i elastyczne, ale nadal lekko lepkie, 7 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodać pestki dyni i słonecznika i ubić hakiem do ciasta lub ugniatać ręcznie, aż do włączenia (po ręcznym wymieszaniu umieścić ciasto w misce).
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona SłonecznikaNasiona Słonecznika
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Przykryć miskę folią; niech ciasto rośnie w temperaturze pokojowej, aż podwoi się, 2 do 2 1/2 godziny. Uderz ręką, aby wydalić powietrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
PunchPunch
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Ponownie przykryć ciasto folią i odstawić ponownie do podwojenia, 1 do 1 1/2 godziny. Lub na powolny wzrost, schłodzić co najmniej 8 i do 12 godzin; odstawić do temperatury pokojowej, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
10
Zeskrobać ciasto na dobrze posmarowaną mąką deskę i krótko zagnieść, aby wydalić powietrze. Podziel na pół. Lekko posypanymi mąką rękami Zbierz każdą połowę w kulkę, a następnie rozciągnij i podwiń krawędzie, aby uformować gładką okrągłą kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
11
Ułóż bochenki na dobrze posmarowanej mąką powierzchni, lekko odkurz mąką, przykryj luźno folią i pozostaw do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej, aż będą lekko spuchnięte i przytrzymaj odcisk palca po lekkim naciśnięciu, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
12
Posypać 13-na 17-calowy blachy do pieczenia obficie z mąki kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
13
Przenieść bochenki, jeden po drugim, do arkusza, w odstępie od 2 do 3 cali. Za pomocą ostrego noża ukoś na wierzchu każdego bochenka głęboki na 1 cal X.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
14
Umieść arkusz na stojaku w dolnej trzeciej części pieca regularnego lub konwekcyjnego 450.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
15
Lub, jeśli używasz kamienia do pieczenia, delikatnie przesuń krawędź blachy do pieczenia pokrytej mączką kukurydzianą pod jednym bochenkiem i podnieś ją na koniec blachy. Ukośnik zgodnie z kierunkiem powyżej, a następnie delikatnie przesuń bochenek na jedną stronę kamienia w piekarniku, pozostawiając miejsce na drugi Bochenek. Powtórz, aby ukroić i przenieść drugi Bochenek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
16
Spryskaj od 3 do 4 tryskaczy wody na podłogę lub boki piekarnika, uważając, aby nie natryskiwać w pobliżu elementu grzejnego lub żarówki, a następnie szybko zamknij drzwi.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
17
Piec chleb, spryskując dwa razy więcej w odstępach 5-minutowych podczas pierwszych 10 minut pieczenia, aż skórka będzie dobrze rumiana, łącznie 35 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
18
Przelać bochenki do stelaża, aby ostygły przez co najmniej 1 godzinę. Przechowywać w papierowych torebkach w temperaturze pokojowej do 2 dni. Aby ponownie odsączyć skórkę, umieść bochenki bezpośrednio na stojaku w piekarniku 400 i piecz przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
19
Biga: w misce posypać 1/4 łyżeczki aktywnych suchych drożdży ponad 1/4 szklanki ciepłego (100 do 11
Składniki, których będziesz potrzebować
Aktywne Suche DrożdżeAktywne Suche Drożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
20
woda.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
21
Odstawić do spienienia, o 5 minut.
22
Dodaj 1/2 szklanki zimnej wody. Łyżką drewnianą wymieszaj 1 1/2 szklanki mąki chlebowej, aż mieszanina utworzy miękkie ciasto. Przykryć folią i schłodzić 12 do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
23
Odstawić do temperatury pokojowej przed użyciem, około 1 godziny.
24
Skrót: bez Big, nasze przepisy nadal produkują świetne bochenki. W podstawowym przepisie wystarczy zwiększyć drożdże o 1 1/4 łyżeczki, mąkę chlebową o 1 1/2 szklanki, a wodę o 3/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje48
Ocena Zdrowia18
Magazyn