Ogrodowy Chleb Pomidorowy

Ogrodowy Chleb Pomidorowy
Ogrodowy chleb pomidorowy to wegańskie przepis z 48 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 76 kalorii. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pietruszkę, pestki dyni, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Sałatka z pomidorów Cherry, zielonej fasoli i fasoli woskowej z okruchami chleba Herbed z " Kitchen Garden Cookbook, Kompot Z Pomidorów Ogrodowych, oraz Sałatka z pomidorów ogrodowych.

Instrukcje

1
W misce stojącego miksera lub innej dużej miski, posypać drożdże na 1/4 szklanki ciepłej (100 do 11
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
woda.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Odstawić do spienienia, o 10 minut.
4
W międzyczasie opłucz i osusz pomidory; pokrój każdy na pół w poprzek. Wycisnąć sok i nasiona do miski; pomidory pokroić na 1/2 cala kawałki. Potrzebujesz 1/4 szklanki soku z nasionami (jeśli masz mniej niż 1/4 szklanki, dodaj wodę, aby uzupełnić różnicę; jeśli masz więcej, wyrzuć dodatkowe) i 3 1/2 szklanki kawałków pomidora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodaj biga, pomidory i sok, pastę pomidorową, natkę pietruszki, szałwię, czosnek, tymianek, pieprz, mąkę pełnoziarnistą, 2 szklanki mąki chlebowej i sól do mieszaniny drożdży. Beat z mocowania wiosła na niskiej prędkości, lub mieszać z ciężką łyżką, aż dobrze wymieszać. Stopniowo ubijać lub mieszać w 1 1/2 więcej szklanek mąki chlebowej, 1/4 szklanki na raz, aż mieszanina tworzy miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Przełącz na hak do ciasta i ubijaj na średniej prędkości, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne i ciągnie czysto z boków miski, ale nadal jest lekko lepkie, 6 do 8 minut; lub zeskrobuj ciasto na lekko posypaną mąką deskę i wyrabiaj ręcznie, aż będzie gładkie i elastyczne, ale nadal lekko lepkie, 7 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Dodać pestki dyni i słonecznika i ubić hakiem do ciasta lub ugniatać ręcznie, aż do włączenia (po ręcznym wymieszaniu umieścić ciasto w misce).
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona SłonecznikaNasiona Słonecznika
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Przykryć miskę folią; niech ciasto rośnie w temperaturze pokojowej, aż podwoi się, 2 do 2 1/2 godziny. Uderz ręką, aby wydalić powietrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
PunchPunch
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Ponownie przykryć ciasto folią i odstawić ponownie do podwojenia, 1 do 1 1/2 godziny. Lub na powolny wzrost, schłodzić co najmniej 8 i do 12 godzin; odstawić do temperatury pokojowej, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
10
Zeskrobać ciasto na dobrze posmarowaną mąką deskę i krótko zagnieść, aby wydalić powietrze. Podziel na pół. Lekko posypanymi mąką rękami Zbierz każdą połowę w kulkę, a następnie rozciągnij i podwiń krawędzie, aby uformować gładką okrągłą kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
11
Ułóż bochenki na dobrze posmarowanej mąką powierzchni, lekko odkurz mąką, przykryj luźno folią i pozostaw do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej, aż będą lekko spuchnięte i przytrzymaj odcisk palca po lekkim naciśnięciu, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
12
Posypać 13-na 17-calowy blachy do pieczenia obficie z mąki kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
13
Przenieść bochenki, jeden po drugim, do arkusza, w odstępie od 2 do 3 cali. Za pomocą ostrego noża ukoś na wierzchu każdego bochenka głęboki na 1 cal X.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
14
Umieść arkusz na stojaku w dolnej trzeciej części pieca regularnego lub konwekcyjnego 450.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
15
Lub, jeśli używasz kamienia do pieczenia, delikatnie przesuń krawędź blachy do pieczenia pokrytej mączką kukurydzianą pod jednym bochenkiem i podnieś ją na koniec blachy. Ukośnik zgodnie z kierunkiem powyżej, a następnie delikatnie przesuń bochenek na jedną stronę kamienia w piekarniku, pozostawiając miejsce na drugi Bochenek. Powtórz, aby ukroić i przenieść drugi Bochenek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
16
Spryskaj od 3 do 4 tryskaczy wody na podłogę lub boki piekarnika, uważając, aby nie natryskiwać w pobliżu elementu grzejnego lub żarówki, a następnie szybko zamknij drzwi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
17
Piec chleb, spryskując dwa razy więcej w odstępach 5-minutowych podczas pierwszych 10 minut pieczenia, aż skórka będzie dobrze rumiana, łącznie 35 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
18
Przelać bochenki do stelaża, aby ostygły przez co najmniej 1 godzinę. Przechowywać w papierowych torebkach w temperaturze pokojowej do 2 dni. Aby ponownie odsączyć skórkę, umieść bochenki bezpośrednio na stojaku w piekarniku 400 i piecz przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
19
Biga: w misce posypać 1/4 łyżeczki aktywnych suchych drożdży ponad 1/4 szklanki ciepłego (100 do 11
Składniki, których będziesz potrzebować
Aktywne Suche DrożdżeAktywne Suche Drożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
20
woda.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
21
Odstawić do spienienia, o 5 minut.
22
Dodaj 1/2 szklanki zimnej wody. Łyżką drewnianą wymieszaj 1 1/2 szklanki mąki chlebowej, aż mieszanina utworzy miękkie ciasto. Przykryć folią i schłodzić 12 do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
23
Odstawić do temperatury pokojowej przed użyciem, około 1 godziny.
24
Skrót: bez Big, nasze przepisy nadal produkują świetne bochenki. W podstawowym przepisie wystarczy zwiększyć drożdże o 1 1/4 łyżeczki, mąkę chlebową o 1 1/2 szklanki, a wodę o 3/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje48
Ocena Zdrowia18
Magazyn