Ognista Salsa
Przepis Ognisty Salsa może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 235 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 1,11 zł za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, która serwuje 3. Udaj się do sklepu i odbierz SOS adobo, ząbki czosnku, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ognista Czerwona Salsa, Ognista Salsa Owocowa, oraz Ognista Salsa brzoskwiniowa z " małych słoiczków, dużych smaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podsmażyć cebulę i czosnek na gorącym oleju w dużym rondlu na średnim ogniu 5 minut lub do miękkości.
Dodać pomidory i kolejne 3 składniki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego; gotować, pod przykryciem, 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Proces 1 szklanka mieszanki pomidorowej w blenderze, aż będzie gładka, zatrzymując się, aby zeskrobać boki; powrót do rondla.
Wymieszać kukurydzę i sól; gotować 3 minuty lub do całkowitego ogrzania. Wymieszaj kolendrę i sok z limonki.
Podawać z Blue Corn chips.
Uwaga: smak przypraw zwiększa się po schłodzeniu przez noc.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Alexana Revana Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.