Ogień i owoce żółty pomidor Salsa

Ogień i owoce żółty pomidor Salsa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele meksykańskich przepisów, więc dać ogień i owoce żółty pomidor Salsan spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 30 centów za porcję. Ta przystawka ma 39 kalorii, 0g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mango, brązowy cukier, zielona cebula, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 27%. Podobne przepisy to Ogień i owoce żółty pomidor Salsa, Salsa Pomidorowa Pieczona W Ogniu, oraz Ognista Zupa pomidorowo-fasolowa z salsą ze świeżej kukurydzy.

Instrukcje

1
W średniej misce, połączyć pomidory, chile, mango, czerwona cebula, i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Rozgrzać olej w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Dodać kolendrę i gotować, mieszając, aż średnio brązowy, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
4
Wyjąć z ognia i ostrożnie wymieszać z brązowym cukrem, octem i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Wlać ciepłą mieszankę przypraw na mieszaninę pomidorów i odstawić na 30 do 60 minut, aby smaki się rozwinęły. Tuż przed podaniem wymieszaj zieloną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
* Crack nasiona za pomocą zaprawy i tłucz, lub uszczelnić je w plastikowej torbie i walnięcie wałkiem do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
7
Dodaj
8
Ciepło do smaku: możesz kontrolować ciepło salsy, dostosowując ciepło chiles. Pokrój górną część każdego chile, z pewnością przeciąć żebra i nasiona, w których skoncentrowany jest związek wytwarzający ciepło kapsaicyna. Przetestuj ogień chile, dotykając górnej części języka (każde chile ma inny poziom ciepła). Wyreguluj ciepło, jeśli chcesz łagodniejszą salsę, dzieląc chile i skrobając niektóre lub wszystkie żeberka i nasiona. Jeśli Twoja skóra jest wrażliwa, załóż rękawiczki kuchenne lub trzymaj chiles widelcem-i nie dotykaj oczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 45 dolarów za butelkę.
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym w serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) doskonałą pogodę podczas Setu, pozwalając na mocne, zrównoważone plony. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe i dojrzewanie było dość szybkie, jednak niespotykanie chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez kolców ciepła, a winogrona utrzymywały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć świetny owocowy charakter, świeżą kwasowość i strukturę taninową oraz solidną głębię. 
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn