Ogień i owoce żółty pomidor Salsa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele meksykańskich przepisów, więc dać ogień i owoce żółty pomidor Salsan spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 30 centów za porcję. Ta przystawka ma 39 kalorii, 0g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mango, brązowy cukier, zielona cebula, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 27%. Podobne przepisy to Ogień i owoce żółty pomidor Salsa, Salsa Pomidorowa Pieczona W Ogniu, oraz Ognista Zupa pomidorowo-fasolowa z salsą ze świeżej kukurydzy.
Instrukcje
W średniej misce, połączyć pomidory, chile, mango, czerwona cebula, i imbir.
Rozgrzać olej w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać kolendrę i gotować, mieszając, aż średnio brązowy, o 1 minutę.
Wyjąć z ognia i ostrożnie wymieszać z brązowym cukrem, octem i solą.
Wlać ciepłą mieszankę przypraw na mieszaninę pomidorów i odstawić na 30 do 60 minut, aby smaki się rozwinęły. Tuż przed podaniem wymieszaj zieloną cebulę.
* Crack nasiona za pomocą zaprawy i tłucz, lub uszczelnić je w plastikowej torbie i walnięcie wałkiem do ciasta.
Ciepło do smaku: możesz kontrolować ciepło salsy, dostosowując ciepło chiles. Pokrój górną część każdego chile, z pewnością przeciąć żebra i nasiona, w których skoncentrowany jest związek wytwarzający ciepło kapsaicyna. Przetestuj ogień chile, dotykając górnej części języka (każde chile ma inny poziom ciepła). Wyreguluj ciepło, jeśli chcesz łagodniejszą salsę, dzieląc chile i skrobając niektóre lub wszystkie żeberka i nasiona. Jeśli Twoja skóra jest wrażliwa, załóż rękawiczki kuchenne lub trzymaj chiles widelcem-i nie dotykaj oczu.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 45 dolarów za butelkę.
![Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir]()
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym w serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) doskonałą pogodę podczas Setu, pozwalając na mocne, zrównoważone plony. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe i dojrzewanie było dość szybkie, jednak niespotykanie chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez kolców ciepła, a winogrona utrzymywały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć świetny owocowy charakter, świeżą kwasowość i strukturę taninową oraz solidną głębię.