Odwrócona karmelizowana tarta korzeniowa
Odwrócona karmelizowana tarta korzeniowa wymaga około 45 minut od początku do końca. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 368 kalorii, 7G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukru, odtłuszczonego bulionu z kurczaka, rozmarynu i liści szałwii oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Odwrócona Karmelizowana Tarta Morelowa, Do Góry Nogami Karmelizowana Tarta Jabłkowa, oraz Tarta Jabłkowa Tatin {Do Góry Nogami Karmelizowana Tarta Jabłkowa} dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać 1 szklankę mąki i 1/4 łyżeczki soli.
Dodać 4 łyżki masła i całe skracanie. Blenderem do ciast lub palcami pokroić lub natrzeć masło i skrócić, aż mieszanina utworzy kawałki wielkości grochu.
Posypać 2 łyżki zimnej wody na mieszaninę i mieszać widelcem tylko do równomiernie zwilżony. Lekko posmarowanymi mąką dłońmi delikatnie wyciśnij około 1/4 szklanki ciasta do kulki. Jeśli nie będzie trzymać się razem, kruszyć bryłę z powrotem do miski i posypać jeszcze 1 łyżką wody; ponownie mieszać widelcem, aż równomiernie nawilżony.
Lekko posypanymi mąką rękami Zbierz całe ciasto w kulkę. Wklep w 6-calowy dysk, owinąć w plastik i schłodzić do twardego, 20 do 30 minut.
W międzyczasie obrać buraki, marchew, rzep i cebulę; przyciąć i wyrzucić wierzchołki i końce.
Pokrój rzepę i buraki na około 1-calowe kawałki. Czosnek obrać, ale goździki zachować w całości. Powinieneś mieć około 8 filiżanek warzyw ogółem; Zapisz wszelkie dodatkowe do innych zastosowań.
W 10-do 11-calowej patelni żaroodpornej (z 2 - do 2 3/4-qt. pojemność), roztopić pozostałą 1 łyżkę masła z olejem na średnim ogniu.
Dodaj 1/2 szklanki bulionu, buraki, marchew, rzepa, cebula i czosnek. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie po przekłuciu, 20 do 30 minut. Odkryć i dodać pozostałe 1/4 szklanki bulionu i octu, posiekane zioła, i cukier. Często mieszając, aby zapobiec przypaleniu, gotuj na dużym ogniu, aż większość płynu odparuje, a soki z patelni będą grube i syropowe, od 3 do 5 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i doprawić warzywa do smaku solą i pieprzem. Odstawić.
Na desce nakładają się arkusze woskowanego papieru, aby uzyskać 16-calowy kwadrat. Rozpakuj ciasto, odkurz mąką i połóż na papierze. Przykryj bardziej woskowanym papierem. Krótkie, delikatne pociągnięcia rozwałkuj ciasto na równe 12-calowe okrągłe ciasto.
Usuń górną warstwę woskowanego papieru, Odwróć ciasto na warzywa i usuń pozostały papier. Wsuń brzeg ciasta między warzywa i patelnię.
Wytnij cztery 1-calowe otwory wentylacyjne w pobliżu środka ciasta.
Piec w środku piekarnika regularnego lub konwekcyjnego 400, aż ciasto będzie głęboko złociste, 30 do 40 minut.
Ostudzić na stojaku przez 5 minut. Poluzuj skórkę z boków patelni.
Umieść obramowany talerz do serwowania na skorupie. Używając uchwytów do garnków, trzymaj talerz i patelnię razem, Odwróć patelnię nad płytą i podnieś patelnię.
Udekoruj tartę świeżymi gałązkami ziół.
Pokroić w kliny i podawać z kwaśną śmietaną do łyżki na poszczególnych porcjach.