Odp: sos bbq gorący, słodki i czarny jak grzech

Odp: sos bbq gorący, słodki i czarny jak grzech
Przepis a: sos bbq, który jest gorący, słodki i czarny jak grzech może zaspokoić Amerykański głód w o 1 godzina. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 755 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 4,14 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubi ten sos. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz czosnek w proszku, sos rybny, melasę blackstrap i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Najlepszy Gorący Sos Krówkowy, Gorący Sos Krówkowy, oraz Czosnkowo-Achiotowy sfermentowany sos na gorąco dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na średnim ogniu rozpuścić do trzech łyżek pastowanego smalcu, tłuszczu boczku lub oleju kokosowego, a następnie wrzucić mieloną cebulę i czosnek.Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć mieloną cebulę i czosnek, aż będzie pachnący i półprzezroczysty. Pozwól jej krawędzie trochę karmelizować.Zmniejszyć ogień do niskiego, a następnie łyżkę około 1/4 szklanki koncentratu pomidorowego do rondla. Uważaj, bo pasta pomidorowa może rozpryskać się w gorącym tłuszczu.Wymieszać jedną szklankę melasy, jedną szklankę całego nierafinowanego wyparowanego soku z trzciny cukrowej i dwie łyżki sosu rybnego do pasty pomidorowej. Nadal mieszać sos razem, aż melasa całkowicie rozpuszcza się w koncentracie pomidorowym i sos staje się jednolity kolor.Wymieszać nierafinowaną sól morską, cebulę w proszku i czosnek w proszku do sosu i nadal mieszać, aż aromaty są całkowicie rozpuszczone w sosie.Delikatnie i stopniowo łyżka chipotle chili w proszku do sosu, degustując go okresowo i dodając tylko tyle ciepła, ile można obsłużyć. Pamiętaj, że ciepło proszku chili zwiększy się, gdy sos gotuje i starzeje się, więc może być mądrze, aby go przyprawić.Nadal gotować na małym ogniu przez kolejne dwadzieścia minut, uważając, aby sos nie bąbelkował.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Sok Z Wyparowanej Trzciny CukrowejSok Z Wyparowanej Trzciny Cukrowej
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Olej KokosowyOlej Kokosowy
Sos RybnySos Rybny
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
SmalecSmalec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wlać sos do słoika mason wielkości kwarty i umieścić go w lodówce.Pozwól smaki poślubić na co najmniej dzień przed planujesz służyć domowej roboty sos barbecue.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej SalsyMielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej Salsy
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia25
Magazyn