Odliczanie #7 Poncz z żurawiną i przyprawionym rumem
Countdown Cranberry and Spiced Rum Punch to bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo-wegetariański i przyjazny przepis na 10 porcji. Za 1,07 USD za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka, 0 g tłuszczu i łącznie 170 kalorii. Najlepiej sprawdza się jako napój, a jego przygotowanie zajmuje około 1 godziny i 25 minut. Jeśli masz pod ręką wodę, cydr musujący, koktajl z soku żurawinowego i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 14%. Podobne przepisy obejmują poncz rumowy z przyprawionym klonem, poncz rumowy z grejpfrutem i imbirem i poncz z rumu żurawinowego.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W małym, ciężkim rondlu zagotuj skórkę pomarańczową, laski cynamonu, goździki, imbir, wodę i cukier, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez 5 minut.
Zdjąć z ognia i pozostawić do zaparzenia bez przykrycia na 1 godzinę.
Przecedź przez sito o drobnych oczkach do miski, usuwając pozostałości.
Połączyć pozostałe składniki z przyprawionym syropem w misce ponczowej i wymieszać.
Dodaj lód przed podaniem.