Octu gotowane kury dziczyzny dla ich czystej prostoty
Ocet gotowane kury gry dla ich czystej prostoty może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1197 kalorii, 81g białka, oraz 77 g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.91 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis od SippitySup ma 7 fanów. Mieszanka mąki, garść ziół, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć zioła można śledzić to danie główne z Mint Chocolate Chip Cupcakes jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest super. Spróbuj Kury Dziczyzny Gotowane Octem, sheer khurman lub sheer korma, jak zrobić sheer khurma, oraz Gry Kury Pod Cegłami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pozostawiając nienaruszoną skórę, przyciąć ptaki z widocznym tłuszczem. Doprawić obficie ze wszystkich stron solą i pieprzem; wewnątrz i na zewnątrz. Zwiąż nogi sznurkiem i podwiń skrzydła.
Rozgrzać oliwę w holenderskim piekarniku wystarczająco dużym, aby pomieścić oba ptaki.
Dodać marchew, cebula i seler i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną; o 6 protokół. Doprawić mieszankę lekko i dodać zioła, cukier i oba octy. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu około 5 minut.
Umieść ptaki w garnku piersi bok do góry.
Dodaj wystarczająco dużo wody, aby ledwo je zakryć.
Umieścić pokrywkę na garnku i gotować na wolnym ogniu, aż gotowane przez; o 25 protokół. Wyłącz ciepło i pozwól ptakom odpocząć w płynie do gotowania podczas przygotowywania sosu.W międzyczasie roztopić masło w małym rondlu.
Dodać mąkę i gotować, ubijając przez 1 minutę. Stopniowo wymieszać bulion z kurczaka i gotować na wolnym ogniu, aż będzie gładki i zagęszczony; około 3 protokół. W małych dodatkach dodać do około ½ szklanki płynu kłusowniczego z holenderskiego pieca.
Dodaj tyle płynu, aby rozrzedzić sos do pożądanej konsystencji; użyj wyroku. Zwiększyć ogień do wrzenia. Wyłączyć ogień i doprawić solą i pieprzem.
Wyjmij kurczaka z płynu do kłusowania.
Pozwól im dobrze osuszyć na stojaku, a następnie przenieś je na ciepły talerz do serwowania. Łyżka sosu nad ptakami do glazury skóry.
Dekoruj więcej świeżych ziół.
Podawać na ciepło.Jak to: jak Ładowanie...