Kurczak pieczony Yuca ' s Achiote z czerwoną cebulą en Escabeche
Yuca ' s Achiote Pieczony kurczak z czerwoną cebulą en Escabeche może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 553 kalorie, 44g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, olej sałatkowy, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Schab pieczony Achiote, Marynowana Czerwona Cebula, oraz Bolitas de Yuca y Queso (Kulki Yuca nadziewane serem).
Instrukcje
W blenderze lub robocie kuchennym, wirować 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju sałatkowego, 6 łyżek octu i pasty achiote, aż gładko pured.
Kurczaka opłukać, osuszyć, zdjąć i wyrzucić wszelkie grudki tłuszczu. Obie połówki natrzeć ze wszystkich stron połówką mieszanki achiote. Ustaw kawałki kurczaka, skórki i obok siebie, w 9-na 13-calowej patelni.
Piec w piekarniku 375 przez 30 minut.
Wyjąć z piekarnika i szybko rozprowadzić boki skóry równo z pozostałą mieszaniną achiote. Kontynuuj pieczenie, czasami fastrygowanie sokami z patelni, aż skóra będzie bogato zarumieniona (pod pastą), 30 do 45 minut dłużej.
W międzyczasie obrać i cienko pokroić cebulę; pozostałe 2 ząbki czosnku zmielić. W 12-calowej patelni lub 5-do 6-Quart patelni na średnim ogniu, połączyć cebulę, czosnek, i pozostałe 1 łyżka oleju sałatkowego; mieszać często, aż warzywa są kulejące, 8 do 10 minut.
Dodać pozostałe 6 łyżki octu i mieszać od czasu do czasu, aż płyn odparuje i cebula są lekko rumiane, 10 do 15 minut dłużej.
Dodaj oregano, miętę, sól i pieprz do smaku.
Rozprowadzić mieszankę cebuli na półmisku i ogrzać.
Ułóż połówki kurczaka na mieszance cebuli. Rozerwać lub pokroić mięso z kości.