Obfite ciasto pasterskie z soczewicy i grzybów
Obfite ciasto pasterskie z soczewicy i grzybów jest bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 13g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz liście rukoli, grzyby baby bella, niegazowaną margarynę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. z łyżką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Obfite ciasto pasterskie z soczewicy i grzybów, Obfita Zupa Z Soczewicy Grzybowej, oraz Paleo Shepherd ' s Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić w dużym rondlu z wystarczającą ilością wody do pokrycia. Doprowadzić do duszenia, następnie przykryć i dusić do miękkości, o 20 protokół.
Odcedzić i przelać do małej miski do mieszania. Margarynę wymieszać z ziemniakami, aż się stopią, następnie dodać mleko ryżowe i zacierać, aż będzie puszysta. Przykryć i odstawić do czasu potrzebnego. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Podczas gotowania ziemniaków, rozgrzać olej na średniej patelni.
Dodaj cebulę i smażyć na średnim ogniu, aż przezroczyste.
Dodać czosnek i grzyby i nadal smażyć, aż cebula jest złoty.
Dodaj soczewicę i ich płyn i doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Wymieszać z opcjonalnym winem, sosem sojowym, mieszanką przypraw, tymiankiem i pieprzem. Gotować delikatnie przez 5 minut.
Połącz skrobię kukurydzianą z wystarczającą ilością wody, aby rozpuścić ją w małym pojemniku. Wymieszać z mieszaniną soczewicy.
Dodaj szpinak, trochę na raz, gotowanie, aż wszystko zwiędnie.
Usuń z ognia; smak dostosować przyprawy do własnych upodobań. Lekko olej 2-quart (najlepiej okrągły) danie zapiekanki, lub dwa talerze ciasto głębokie danie. Bułkę tartą równomiernie rozsypać na dnie.
Wlać mieszaninę soczewicy, a następnie rozłożyć ziemniaki równomiernie na wierzchu. Jeśli używasz dwóch talerzy ciasta, podziel każdą mieszaninę równomiernie między nimi.
Piec przez 30 do 35 minut, lub aż ziemniaki zaczną się złociste i lekko chrupiące.
Odstawić na 5 do 10 minut, a następnie pokroić w kliny, aby służyć.