Obfite Bułeczki Z Drożdżami Pszennymi
Obfite bułki z drożdżami pszennymi mogą być tylko chlebem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 152 kalorie, 5G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką mleko, masło, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Bułeczki Drożdżowe Miodowo-Pszenne, Gofry Drożdżowe Pełnoziarniste, oraz Gofry Drożdżowe Z Pełnoziarnistą Dynią.
Instrukcje
W małej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół.
Rozgrzać mleko w małym rondlu, aż bąbelki, a następnie usunąć z ognia.
Wymieszać z masłem, cukrem i solą; mieszać do rozpuszczenia.
W dużej misce, połączyć mieszaninę drożdży, mieszaninę mleka, mąkę pełnoziarnistą i mąkę uniwersalną; dobrze wymieszać, aby połączyć. Gdy ciasto się połączy, przekręć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut. Lekko naoliwić dużą miskę, umieścić ciasto w misce i obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 45 minut.
Opróżnić ciasto i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ciasto podzielić na dwanaście równych kawałków i uformować w kształcie piłki nożnej owalne.
Ułożyć bułki na lekko nasmarowanych blachach do pieczenia.
Wałki pędzla z roztopionym masłem, przykryć wilgotną szmatką i odstawić do podwojenia objętości, około 40 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Piecz bułki w nagrzanym piekarniku, aż się zarumienią, około 15 minut.