Obfita Zupa Z Indyka Jęczmiennego
Obfita zupa z indyka jęczmiennego jest bezmleczne przepis z 12 porcjami. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 402 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz seler, liść laurowy, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jęczmień można śledzić to danie główne z Budyń Jęczmienny Pieczony jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis od Allrecipes ma 23 fanów. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 50 minut. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Obfita Jarzynowa Zupa Jęczmienna, Obfita zupa Fasolowo-jęczmienna, oraz Obfita Wołowa Zupa Jęczmienna dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku zagotuj wodę i tuszę z indyka; dodaj 1 1/2 szklanki posiekanej cebuli, 3 łodygi selera, 1/2 szklanki posiekanej marchwi, pieprzu, 1 szczyptę tymianku i 1 liść laurowy. Gotować na wolnym ogniu, odkładając nadmiar tłuszczu i piany z wierzchu, w razie potrzeby, od 2 do 2 i 1/2 godziny.
Dodaj więcej wody do zapasów, gdy odparuje.
Usunąć tuszę z zapasu i ostudzić. Wyciągnij mięso z kości i rozdrobnić; przechowywać w lodówce aż potrzebne. Odcedzić zapas i zwrócić płyn do puli.
Wymieszaj 1,5 kilograma marchwi, 2 cebule, 6 łodyg selera, jęczmień, grzyby, 2 liście laurowe, sól, majeranek, czarny pieprz i 1 szczyptę tymianku w wywarze z indyka i zagotuj. Zmniejszyć ogień i gotować zupę, mieszając od czasu do czasu, aż jęczmień jest w pełni gotowane, 1 godzinę i 20 minut.
Dodać mięso z indyka do zupy i dusić jeszcze 10 minut.
Przed podaniem usunąć liście laurowe.