Obfita Zupa Z Indyka Jęczmiennego

Obfita Zupa Z Indyka Jęczmiennego
Obfita zupa z indyka jęczmiennego jest bezmleczne przepis z 12 porcjami. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 402 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz seler, liść laurowy, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jęczmień można śledzić to danie główne z Budyń Jęczmienny Pieczony jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis od Allrecipes ma 23 fanów. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 50 minut. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Obfita Jarzynowa Zupa Jęczmienna, Obfita zupa Fasolowo-jęczmienna, oraz Obfita Wołowa Zupa Jęczmienna dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym garnku zagotuj wodę i tuszę z indyka; dodaj 1 1/2 szklanki posiekanej cebuli, 3 łodygi selera, 1/2 szklanki posiekanej marchwi, pieprzu, 1 szczyptę tymianku i 1 liść laurowy. Gotować na wolnym ogniu, odkładając nadmiar tłuszczu i piany z wierzchu, w razie potrzeby, od 2 do 2 i 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żebro Selerażebro Selera
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
MarchewMarchew
Cała TurcjaCała Turcja
CebulaCebula
StadoStado
TymianekTymianek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj więcej wody do zapasów, gdy odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
WodaWoda
3
Usunąć tuszę z zapasu i ostudzić. Wyciągnij mięso z kości i rozdrobnić; przechowywać w lodówce aż potrzebne. Odcedzić zapas i zwrócić płyn do puli.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Wymieszaj 1,5 kilograma marchwi, 2 cebule, 6 łodyg selera, jęczmień, grzyby, 2 liście laurowe, sól, majeranek, czarny pieprz i 1 szczyptę tymianku w wywarze z indyka i zagotuj. Zmniejszyć ogień i gotować zupę, mieszając od czasu do czasu, aż jęczmień jest w pełni gotowane, 1 godzinę i 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żebro Selerażebro Selera
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Turcja StadoTurcja Stado
Liście LauroweLiście Laurowe
GrzybyGrzyby
MajeranekMajeranek
MarchewMarchew
JęczmieńJęczmień
CebulaCebula
TymianekTymianek
SólSól
ZupaZupa
5
Dodać mięso z indyka do zupy i dusić jeszcze 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso IndyczeMięso Indycze
ZupaZupa
6
Przed podaniem usunąć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe

Wyposażenie

TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia39
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn