Nóżki kaczki duszone z zielonymi oliwkami i marchewką

Nóżki kaczki duszone z zielonymi oliwkami i marchewką
Przyprawione przyprawami nogi kaczki duszone z zielonymi oliwkami i marchewką to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 988 kalorii, 110g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na $5.59 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz miód, marchewkę, kawałki udka z kaczki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać brandy można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Spróbuj Nóżki kaczki duszone z zielonymi oliwkami i marchewką, Duszone udka z kaczki z porami i zielonymi oliwkami, oraz Duszone Udka Kaczki Alice Waters Z Porami I Zielonymi Oliwkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Tosty pierwsze 4 składniki na średniej patelni na średnim ogniu, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieść do zaprawy lub przyprawy Młynek; zmielić do grubego proszku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
3
Przenieść do małej miseczki; wymieszać z solą. Ułóż nogi kaczki na oprawionej blasze do pieczenia; posypać mieszanką przypraw ze wszystkich stron. Przechowywać w lodówce odkryte na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Rozgrzej piekarnik do 149°. Kaczka Pat delikatnie, aby usunąć wilgoć, usuwając jak najmniej mieszanki przypraw, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Ciepła ciężka duża patelnia na średnim ogniu. Pracując partiami, gotuj kaczkę, skórkę od strony dołu, aż skóra będzie chrupiąca i brązowa, około 7 minut. Włącz nogi kaczki i gotować, aż brązowy, o 3 minuty dłużej, odsączanie tłuszczu z patelni między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Udka kaczki przełożyć na patelnię, skórkę do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Wlać tłuszcz z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Wyjąć patelnię z ognia; dodać brandy. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, skrobanie się rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj wino. Gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
10
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
11
Wlać mieszaninę na kaczkę na patelni. Włóż cebulę, ząbki czosnku, skórkę cytryny i liście laurowe między nogi kaczki. Marchew i oliwki rozsypać. Przykryć folią. Dusić kaczkę w piekarniku 1 godzinę. Odwróć nogi; pozwól warzywom wpaść w bulion. Przykryć; dusić, aż kaczka będzie miękka, a mięso spadnie z kości, o około 1 godzinę dłużej. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Kryj się i wyluzuj. Podgrzewać w piekarniku 177° 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Liście LauroweLiście Laurowe
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
WarzywaWarzywa
Noga KaczkiNoga Kaczki
MarchewMarchew
OliwkiOliwki
BulionBulion
CebulaCebula
Cała KaczkaCała Kaczka
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
12
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
13
Przenieś 6 kaczych nóg, skórą do góry, na obramowaną blachę do pieczenia. Namiot z folią (przykryć i schłodzić pozostałe 4 Nogi na resztki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
14
Warzywa i oliwki przenieść z sosu do miski; przykryć, aby utrzymać ciepło. Łyżka tłuszczu z sosu na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
OliwkiOliwki
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
15
Przenieść pozostały sos do dużej patelni. Dusić sos na średnim ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem, w razie potrzeby miodem. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MiódMiód
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
W międzyczasie umieść nogi kaczki pod brojlerem, aż skóra będzie chrupiąca, około 4 minut, uważnie obserwując, aby zapobiec pieczeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
17
Przełożyć na półmisek, łyżkę mieszanki warzywnej wokół udek kaczki, SOS mżawka nad, i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
WarzywaWarzywa
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn