Niskotłuszczowe ciasto czekoladowe z sosem Malinowo-pomarańczowym
Niskotłuszczowe ciasto czekoladowe z sosem Malinowo-pomarańczowym to bezglutenowe i bezmleczne deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 271 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 53 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cool lite bitą polewę, cukier, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Niskotłuszczowe Kulki Energii Cynamonu, Ciasto malinowe-czekoladowe Angel Food Cake, oraz Sos pomarańczowy do ciasta anielskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przesuń stojak piekarnika do najniższej pozycji (Usuń inne stojaki).
Rozgrzać piekarnik do 177°. w bardzo dużej szklanej lub metalowej misce, wymieszać kakao do suchej mieszanki ciasta; dodać wodę. Beat z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund. Beat na średniej prędkości 1 minuta.
Wlać do 10-calowej patelni tortowej angel food (tube). (Nie używaj fluted tube cake pan lub 9-calowy Angel food pan lub ciasto przepełni się.)
Piec 37 do 47 minut lub do góry jest ciemny złoty brąz i pęknięcia czują się bardzo suche i nie lepkie. Nie lekceważ. Natychmiast obróć patelnię do góry nogami na szklaną butelkę lub pozostaw krawędzie na 2 do 4 puszkach o równej wysokości, aż ciasto zostanie całkowicie schłodzone, około 2 godzin. Uruchom nóż wokół krawędzi ciasta; usuń z patelni.
Odcedzić maliny, rezerwując płyn.
Dodaj wystarczającą ilość wody do płynu malin, aby odmierzyć 2/3 szklanki. W rondlu 1-ćwiartkowym wymieszać cukier i skrobię kukurydzianą; wymieszać płynną mieszaninę.
Podgrzewać na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i zagotuje się; gotować i mieszać 1 minutę. Wymieszać z sokiem pomarańczowym i malinami. Całkowicie fajne.
Podzielić ciasto poziomo, aby 3 warstwy. (Aby podzielić, zaznacz stronę ciasta wykałaczkami i pokrój długim, ząbkowanym nożem.)
Rozprowadzić 1 szklankę ubitej polewy i skrócić 1/2 szklanki sosu między każdą warstwą (sos może nie całkowicie pokryć każdą warstwę).
Pozostały sos rozprowadzić na wierzchu ciasta. Na wierzch sosu upuść pozostałą bitą śmietanę w dollops.
W razie potrzeby udekoruj liśćmi mięty. Przechowywać w lodówce.