Niskotłuszczowe ciasto czekoladowe z sosem Malinowo-pomarańczowym

Niskotłuszczowe ciasto czekoladowe z sosem Malinowo-pomarańczowym
Niskotłuszczowe ciasto czekoladowe z sosem Malinowo-pomarańczowym to bezglutenowe i bezmleczne deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 271 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 53 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cool lite bitą polewę, cukier, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Niskotłuszczowe Kulki Energii Cynamonu, Ciasto malinowe-czekoladowe Angel Food Cake, oraz Sos pomarańczowy do ciasta anielskiego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przesuń stojak piekarnika do najniższej pozycji (Usuń inne stojaki).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać piekarnik do 177°. w bardzo dużej szklanej lub metalowej misce, wymieszać kakao do suchej mieszanki ciasta; dodać wodę. Beat z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund. Beat na średniej prędkości 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MixCiasto Mix
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
3
Wlać do 10-calowej patelni tortowej angel food (tube). (Nie używaj fluted tube cake pan lub 9-calowy Angel food pan lub ciasto przepełni się.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
4
Piec 37 do 47 minut lub do góry jest ciemny złoty brąz i pęknięcia czują się bardzo suche i nie lepkie. Nie lekceważ. Natychmiast obróć patelnię do góry nogami na szklaną butelkę lub pozostaw krawędzie na 2 do 4 puszkach o równej wysokości, aż ciasto zostanie całkowicie schłodzone, około 2 godzin. Uruchom nóż wokół krawędzi ciasta; usuń z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
PatelniaPatelnia
5
Odcedzić maliny, rezerwując płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
6
Dodaj wystarczającą ilość wody do płynu malin, aby odmierzyć 2/3 szklanki. W rondlu 1-ćwiartkowym wymieszać cukier i skrobię kukurydzianą; wymieszać płynną mieszaninę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
MalinyMaliny
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Podgrzewać na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i zagotuje się; gotować i mieszać 1 minutę. Wymieszać z sokiem pomarańczowym i malinami. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
MalinyMaliny
8
Podzielić ciasto poziomo, aby 3 warstwy. (Aby podzielić, zaznacz stronę ciasta wykałaczkami i pokrój długim, ząbkowanym nożem.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
WykałaczkiWykałaczki
9
Rozprowadzić 1 szklankę ubitej polewy i skrócić 1/2 szklanki sosu między każdą warstwą (sos może nie całkowicie pokryć każdą warstwę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bitą PolewąBitą Polewą
SOSSOS
10
Pozostały sos rozprowadzić na wierzchu ciasta. Na wierzch sosu upuść pozostałą bitą śmietanę w dollops.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
SOSSOS
11
W razie potrzeby udekoruj liśćmi mięty. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn