Nigella-płaszczki nasienne
Flatbreads Nigella-seed może być właśnie chleb, którego szukasz. Ten przepis służy 20 i kosztuje 11 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 120 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, nasiona Nigelli, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa z pestek squasha i Nigelli, Nigella ' s Breakfast Bars, oraz Nigella Lawson Roquamole.
Instrukcje
Połącz drożdże, wodę i olej w małej misce; odstawić 5 minut.
Mąkę i sól połączyć w dużej misce i zrobić dobrze w środku mieszaniny. Wymieszać z mieszaniną drożdży i nasionami Nigelli.
Obrócić ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię; zagnieść ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne.
Umieść ciasto w wysmarowanej misce, obracając się do wierzchu. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę.
Ciasto podzielić na 20 równych kawałków i uformować w bardzo cienkie rund.
Niech ciasto odpocząć 10 minut.
Podgrzej dużą patelnię ciężką na średnim ogniu.
Dodać płaski chleb, jeden na raz; gotować, aż pęcherze i nadmuchane. Obróć flatbreads over; gotować 1 więcej minut.
Zdejmij i przykryj, aby zachować ciepło i giętkość.