Niezawodny Cytrynowy Placek Bezowy
Niezawodny cytrynowy placek bezowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 62 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz skórkę z cytryny, skrobię kukurydzianą, krem z kamienia nazębnego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Cytrynowy placek bezowy, opowieści rodzinne i samouczek bezy, Meyer cytrynowy placek bezowy z imbirem cytrynowy placek Ciasteczkowy, oraz Lemon beza Pie - można zrobić lucious lemon pie w domu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni 2-do 3-ćwiartkowej wymieszaj 1 1/4 szklanki cukru z 6 łyżkami skrobi kukurydzianej i solą.
Ubij w 1/2 szklanki zimnej wody, skórki z cytryny i soku z cytryny, dokładnie mieszając.
Dodać masło i ubić w 1 1/2 szklanki wrzącej wody.
Ustaw patelnię na średnim ogniu i wymieszaj elastyczną łopatką, aż mieszanina się zagotuje, około 7 minut. Zmniejszyć ogień do medium i mieszać napełniania 1 minutę więcej.
Wlać nadzienie do skorupy ciasta.
W małej misce wymieszaj pozostałą 1/2 szklanki cukru z pozostałymi 2 łyżeczkami skrobi kukurydzianej.
W głębokiej misce ubij białka jaj i śmietanę z kamienia nazębnego mikserem na dużej prędkości (jeśli jest dostępny, użyj mocowania trzepaczki), aż na dnie miseczki pozostanie bardzo spieniona i nie będzie płynnych białek. Nadal bić z dużą prędkością i stopniowo dodawać mieszaninę cukru i skrobi, 1 łyżkę na raz. Następnie ubijaj, aż białka utrzymają sztywne, błyszczące szczyty.
Łyżka bezy na gorące ciasto nadzienie. Szpatułką zawirować bezę, aby całkowicie pokryć nadzienie, dotykając krawędzi skorupy ciasta.
Piec w piekarniku 325, aż beza zbrązowieje, około 25 minut. Ustaw ciasto na stojaku, aż ostygnie, około 3 godzin.
Podawać, lub odwrócić dużą miskę na ciasto (uważaj, aby nie dotknąć bezy) i schłodzić do 1 dnia.