Niedzielny Brunch: szpinak i Gruyère warstwy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj niedzielnego brunchu: szpinaku i Gruyère Stratan. Jedna porcja zawiera 592 kalorie, 22g białka, oraz 44g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.38 za porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Jeśli masz szpinak, masło, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Niedzielny Brunch Warstwy, Niedzielny Brunch: noworoczne poranne kiełbasy i sery, oraz Szynka, Gruyère i szpinak.
Instrukcje
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła na patelni na średnim ogniu.
Dodać szalotki lub cebulę i gotować, aż zmiękną, o 3 protokół. Szpinak wymieszać, 1/4 łyżeczki soli i szczyptę pieprzu. Gotować, aż szpinak jest podgrzewany przez, O 2 protokół.
Posmaruj 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia masłem. (Użyłem 8 x 11 cala naczynia do pieczenia i wypełnił go całkowicie, ale miał krótkie boki-tylko o cal.) Ułóż połowę chleba, masłem-bok do góry, w jednej warstwie w naczyniu. Połowę masy szpinakowej rozsypać na chlebie i 1/2 szklanki sera. Powtórz, robiąc kolejną warstwę chleba, szpinaku i sera.
Ubić jajka, pół na pół, 1 łyżeczkę soli i 1/4 łyżeczki pieprzu na gładką masę.
Wlać tę mieszaninę równomiernie na wierzch warstwowego chleba, szpinaku i sera. Przykryj powierzchnię folią i połóż na niej 2-funtową torebkę cukru, aby ją zważyć. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę lub przez noc.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni. Pozostawić warstwy w temperaturze pokojowej na 20 minut przed pieczeniem. Gdy gotowy do pieczenia, usunąć masę cukru, zdjąć folię i posypać pozostałą 1/2 szklanki sera na górze.
Piec, aż obie krawędzie i środek są nadmuchane i krawędzie zostały oderwane lekko od boków naczynia, 50 do 55 protokół. (Środek moich warstw nigdy naprawdę nadęty, więc usunąłem go, gdy krawędzie odciągnął od boków naczynia.) Schłodzić na stojaku z drutu 5 minut przed podaniem.