Niedzielny Brunch: Pełnoziarniste Muffiny Marchewkowe
Niedzielny Brunch: pełnoziarniste muffinki marchewkowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje 35 centów za porcję. 78 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz masło, soda oczyszczona, mielony imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Niedzielny Brunch: Najlepsze Babeczki Jagodowe, Niedzielny Brunch: Babeczki Jagodowo-Bananowe, oraz Niedzielny Brunch: muffinki z cebulką i serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Puszkę muffinek posmarować masłem. Wrzucić marchew z sokiem z cytryny w średniej misce.
Dodaj jajka, masło i miód do miski i ubijaj, aby połączyć.
Wymieszać mąkę pełnoziarnistą, mąkę tortową, sól, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i imbir w dużej misce.
Dodaj mieszaninę marchwi do miski z suchymi składnikami i wymieszać drewnianą łyżką do połączenia. Bij energicznie drewnianą łyżką przez 30 sekund.
Napełnij studzienki puszek muffin trochę więcej niż w połowie ciasta.
Piec 15-18 minut, aż do momentu, gdy lekko naciśnięty czubkiem palca spręży się środek muffinek.