Niedzielna Kolacja: małże i boczek
Niedzielna Kolacja: małże i boczek to bezglutenowe, bezmleczne i דל פחמימות,zne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.6 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 471 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz szalotki, boczek, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Niedzielna Kolacja: Pierogi, Niedzielna Kolacja: Kulebyaka, oraz Niedzielna Kolacja Kanapki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować na dużej patelni, aż chrupiące.
Wyjmij boczek z patelni i umieść na ręcznikach papierowych, aby osuszyć.
Wylać wszystko, ale 2 łyżki tłuszczu boczku i umieścić patelnię z powrotem na średnim ogniu.
Dodać posiekaną cebulę. Gotować, aż cebula będzie miękka, o 10 protokół.
Z grubsza posiekać boczek.
Na patelnię dodać małże z cebulą, posypać boczkiem i zalać butelką piwa. Przykryć i gotować, aż małże otwarte, o 15 protokół.
Podawać z dużą zieloną sałatką i dużym bochenkiem chrupiącego chleba. (I więcej piwa.)
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
![Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay]()
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau