Niedzielna Kolacja: Lancashire Hotpot
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj niedzielną kolację: Lancashire Hotpot spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.2 za porcję. Jedna porcja zawiera 674 kalorii, 54g białka, oraz 31 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. 58 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka koszernej soli i popękanego pieprzu, olej roślinny, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Lancashire hotpot, Niedzielna Kolacja: Pierogi, oraz Niedzielna Kolacja: Kulebyaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nerki odkurzyć mąką. Roztopić masło na dużej patelni, następnie smażyć nerki, aż rumiane, o 2 protokół na stronę. Gdy nerki są brązowe, usunąć z patelni i dodać duży wir oleju roślinnego; sear duszenia mięsa w partiach, aż brązowy ze wszystkich stron i rezerwy.
Dodać czosnek, marchew, seler, cebula i tymianek na patelni, i gotować, aż warzywa zaczną mięknąć, scarping brązowe kawałki z dna patelni, o 6 protokół.
Dodać bulion wołowy i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie włączyć do niskiej podczas przygotowywania naczynia do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Ułóż połowę ziemniaków w nakładającym się wzorze na dnie dużego żaroodpornego naczynia do pieczenia z ciasno dopasowaną pokrywką.
Na ziemniaki polać gulaszem, a na wierzch z resztą pokrojonych w plasterki ziemniaków w nakładającym się wzorze. Przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika, aż ziemniaki będą miękkie, około 1 godziny.
Wyjąć z piekarnika i kropki z kawałkami masła. Włączyć piekarnik do pieczenia i brązowych ziemniaków, aż głęboko złoty; pozostawić do odpoczynku na 10 minut przed podaniem.
Udekoruj posiekaną natką pietruszki i podawaj z dużą szklanką brązowego piwa.