Niedzielna Kolacja: Boeuf Bourguignon
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj niedzielnej kolacji: boeuf Bourguignon. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 53g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 731 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 5,34 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz boczek, grzyby, pietruszka z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Boeuf Bourguignon, Boeuf Bourguignon, oraz Boeuf Bourguignon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić boczek w kwadraty 1/4 do 1/2 cala.
Miejsce w holenderskim piekarniku lub dużym ciężkim garnku, i gotować na średnim ogniu, aż rumiane i chrupiące, o 25 protokół.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową, osuszyć na papierowych ręcznikach i odstawić.
Wylać wszystkie oprócz 2 łyżki tłuszczu w garnku.
Wołowinę doprawić solą i pieprzem. Ułóż mięso w jednej warstwie; brązowy na dużym ogniu. Gdy całe mięso jest rumiane, dodać czosnek i gotować 2 do 3 protokół.
Dodać mąkę, dobrze wymieszać, i gotować, aż rumiane, o 5 protokół. Wymieszać w pasty pomidorowej i dodać wino do deglaze patelni, skrobanie wszystkie brązowe kawałki z drewnianą łyżką.
Dodaj bulion, marchew, cebulę, grzyby, połowę rumianego boczku, 1 łyżeczkę soli, szczyptę pieprzu i Garni bukiet. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć na wolnym ogniu, przykryć. Kiedy mięso zaczyna się mięknąć, po 1 1/2 do 2 godzin, złamać pokrywkę cala lub dwa; więc sos może zagęścić. (Jeśli masz dużo płynu na patelni, możesz całkowicie zdjąć pokrywkę.)
Gotować przez 2 1/2 do 3 godzin, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie bardzo miękkie i sos zgęstnieje.
Udekoruj pozostałym boczkiem i posiekaną natką pietruszki łatwiej pokroić.
Związać w pęczek lub gazę: pietruszkę tymianek i liść laurowy. Można je również kupić gotowe w sklepach spożywczych fancy-pants lub na rynkach specjalnych.