Nie tortille Twojej Abuelity
Tortille Abuelity nie mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegański przepis służy 8 i kosztuje 21 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 140 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka wody, drożdży instant, masa harina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Abuelita ' s Ropa Vieja, Dyniowe Chili z Abuelitą na dwa sposoby-Cupcake i Non-Cupcake: moje pierwsze parowanie Cupcake, oraz Tortille Śniadaniowe.
Instrukcje
Umieść mąkę, masę harina, cukier, sól i drożdże w robocie kuchennym wyposażonym w odpowiednie ostrze do pracy ciasta. Pulsuj kilka razy, aby rozprowadzić składniki.
Dodaj olej, włącz procesor i po uruchomieniu dodaj wodę przez rurę zasilającą tak szybko, jak mąka ją wchłonie. Powinien utworzyć piłkę - jeśli nie, dodaj odrobinę więcej wody, aby utworzyć tę spójną piłkę.
Kontynuuj przetwarzanie przez kolejną minutę. Ciasto będzie czuć się ziarniste z masy harina, ale powinno również czuć się jak spójne ciasto.
Umieścić ciasto w plastikowej torbie lub w małej misce pokrytej folią. Odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Nie podwoi się, ale będzie zauważalnie większy.
Rozgrzej żeliwną patelnię, patelnię lub inną ciężką patelnię na płycie kuchennej.
Mąka powierzchni roboczej i włączyć ciasto. Podziel go na 8 parzystych kawałków. Uformuj każdy kawałek w kulkę, a następnie spłaszcz pierwszą kulkę w dysk.
Zwiń go wałkiem do ciasta, aby okrążyć około 6-8 cali średnicy.
Umieść okrąg na rozgrzanej patelni i gotuj, aż zobaczysz duże pęcherzyki tworzące się, a dno ma rumiane plamy-około minuty. Odwróć go i gotuj kolejne 30 sekund.
Wyjąć tortillę i przykryć czystym ręcznikiem kuchennym. Kontynuuj toczenie i gotowanie tortille, układając je i pokrywając je, jak idziesz.
Podawać na ciepło. Można je również krótko podgrzać na gorącej patelni.