Nice ' n ' spicy savoury rice
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Nice' n ' pikantny pikantny ryż spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis ma 343 kalorie, 8G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 32 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Mieszanka curry, grochu, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ładny pudding ryżowy, Dieta 5:2-Pikantny ryż kalafiorowy = 137 kalorii, oraz Pikantne tartaletki ryżowe z wędzonym boczkiem i serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Ryż opłukać i namoczyć przez 10 min.
Podgrzać duży, żaroodporny rondel.
Dodać olej, następnie cebulę, czosnek i imbir. Gotować na małym ogniu, aż cebula będzie miękka.
Dodać goździki, cynamon i strąki kardamonu i gotować przez kolejne 2 min na małym ogniu.
Dodać curry i gotować przez kolejne 2 min, następnie wymieszać.
Odcedzić ryż i dodać go do rondla. Wymieszać, aby ryż był pokryty olejem i przyprawami.
Dodać groszek, kukurydzę i połowę płatków migdałów, jeśli używasz.
Przykryj patelnię pokrywką lub arkuszem folii, a następnie gotuj w piekarniku przez 15-20 minut.
Wyjąć z piekarnika, rozsypać z pozostałymi migdałami, jeśli używasz, i podawać.