Nektaryny Marynowane
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać marynowane nektaryny spróbować. Ten przepis służy 30. Jedna porcja zawiera 17 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 482 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet, sól do marynowania, laskę cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Nektaryny Nadziewane, Nektaryny Brandowane, oraz Nektaryny Kreolskie.
Instrukcje
Jeśli używasz, przygotuj pojemnik do kąpieli z wrzącą wodą i umieść trzy pokrywki w małym rondlu na wolnym ogniu.
Przygotuj trzy regularne słoiki do ust.
Nektaryny umyć i pokroić na 12 klinów na jeden owoc.
Połącz 2 szklanki białego octu z 2 szklankami wody, 3/4 szklanki granulowanego białego cukru i 2 łyżeczki soli do wytrawiania.
Gdy solanka dojdzie do wrzenia, podziel przyprawy równomiernie między trzy słoiki.
Gdy solanka się zagotuje, dodaj owoce do garnka.
Wymieszaj, aby pomóc osadzić owoce w solance.
Gdy owoce rozluźnią się w solance i solanka się zagotuje, zdejmij garnek z ognia.
Ostrożnie wrzuć owoce do słoików, używając drewnianej pałeczki, aby plasterki nektaryny osiadły na miejscu.
Zalać solanką owoce do pokrycia.
Dotknij słoików delikatnie, aby usunąć pęcherzyki powietrza, które mogą być uwięzione między plasterkami nektaryny. Użyj drewnianej pałeczki, aby dokończyć robotę.
Wytrzyj felgi i nałóż pokrywki i pierścienie.
W przypadku przetwarzania dla stabilności półki, ostrożnie opuść słoiki do łaźni z wrzącą wodą i przetworz przez 10 minut.
Gdy czas się skończy, wyjmij słoiki z konserwy i pozostaw do ostygnięcia.
Gdy przetworzone słoiki są chłodne, Usuń pierścienie, sprawdź uszczelki i umyj słoiki, aby usunąć lepkość.
Nieprzetworzone słoiki należy również umyć raz ostygnie, a następnie przechowywać w lodówce.
Marynowane nektaryny można jeść tak szybko, jak ostygnie, choć dla najlepszego smaku, pozostawić w solance przez co najmniej 48 godzin przed jedzeniem.