Neapolitańskie ciasto do pizzy z czosnkiem i włoskimi przyprawami
Neapolitańskie ciasto do pizzy z czosnkiem i włoskimi przyprawami wymaga około 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 3 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 30 i kosztuje 2 grosze za porcję. 10 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka szybko rosnących drożdży, woda z lodem, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 13%. Spróbuj Neapolitański Pizzan i ciasto pełnoziarniste z miodem, Ziemniaki smażone z włoskimi przyprawami, oraz Fasola Pinto Z Przyprawami Po Meksykańsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąkę, sól i drożdże, aż do całkowitego połączenia.
Wymieszać w wodzie z lodem, skrobając miskę podczas mieszania, aż cała mąka i woda zostaną włączone do miękkiego ciasta.
Wymieszać w 2 łyżkach oliwy z oliwek. Obrócić ciasto na mąkę i ugniatać, aż ciasto będzie twarde, ale lekko lepkie, mieszając w razie potrzeby więcej mąki. Do ciasta zagnieść granulowany czosnek i włoską przyprawę. (Etap ugniatania można wykonać w maszynie do chleba ustawionej na ustawieniu ciasta.)
Uformuj ciasto na okrągło i umieść w naoliwionej misce.
Posmaruj wierzch 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek, przykryj miskę folią i pozostaw ciasto do wyrośnięcia, aż podwoi się, od 1 do 2 godzin. Rozwałkować ciasto i przeciąć na pół. Uformuj każdą połowę w 12-calową skorupę pizzy i umieść na patelniach do pizzy.
Przesuń stojak do dolnej pozycji w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Piec Skórki pizzy na Dolnym stojaku tylko do firmy, 3 do 7 minut. Pozostawić skorupy do ostygnięcia na około 10 minut przed polewa z sosem, ser, lub inne pożądane składniki i powrót do piekarnika do pieczenia.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.