Nasz Ulubiony Chleb Kukurydziany Z Kwaśnego Mleka
Przepis nasz ulubiony chleb kukurydziany z kwaśnego mleka jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników Południowej żywności. Ten przepis służy 6. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 251 kalorii. Mieszanka proszku do pieczenia, jajka, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Moist Sweet Cornbread-Prawdziwy Faworyt, Ulubiony Kurczak słodko-kwaśny, oraz Moja ulubiona słodka i kwaśna czerwona kapusta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450°
W misce wymieszać mąkę kukurydzianą, sól i proszek do pieczenia. Mleko wymieszać z ubitymi jajkami i wylać suche składniki partiami, energicznie mieszając, aby uzyskać gładkie, błyszczące ciasto.
Pokroić masło na kawałki i umieścić go w 10-calowej żeliwnej patelni lub patelni do pieczenia.
Umieść patelnię w nagrzanym piekarniku i podgrzewaj, aż masło stopi się i spieni się.
Wyjąć z piekarnika,i obracać masło wokół patelni, aby dokładnie pokryć dno i boki.
Pozostałe roztopione masło wlać do ciasta z chleba kukurydzianego i dobrze wymieszać, aż masło zostanie wchłonięte do ciasta. Włącz ciasto na rozgrzaną patelnię i włóż do piekarnika, aby piec przez 30-40 minut, aż chleb kukurydziany będzie złotobrązowy i chrupiący na górze i odsuwa się od boków patelni.
Wyjmij patelnię z piekarnika i obróć chleb kukurydziany na talerz. Pozostawić do ostygnięcia na 5 minut przed cięciem na kliny.
Podawać chleb kukurydziany na gorąco.
Zaniepokojona dodatkami chemicznymi i posmakiem komercyjnych proszków o podwójnym działaniu, Panna Lewis wiele lat temu zaczęła produkować własny proszek do pieczenia-tradycyjną mieszankę kremu z kamienia nazębnego i sody oczyszczonej. Kiedy po raz pierwszy użyłam jej formuły (z jej książek, zanim się poznaliśmy), nie czułam żadnej różnicy. Wkrótce jednak zdałem sobie sprawę, że muffinki i szybkie pieczywo wykonane z proszków na bazie siarczanu glinu pozostawiły metaliczne "mrowienie" na moim języku. Dzisiaj, co tydzień przygotowuję porcję tego proszku do użycia w restauracji i przynoszę słoik do domu dla panny Lewis. Polecamy go do wszystkich przepisów tutaj. W razie potrzeby można zastąpić komercyjny proszek do pieczenia w równych ilościach.Przesiać 1/4 szklanki śmietany Tataru z 2 łyżkami sody oczyszczonej razem 3 razy i przelać do czystego, szczelnie uszczelniającego słoika. Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od światła słonecznego, do 6 tygodni.