Naprawdę Dobre Ciasto Czekoladowe
Naprawdę dobre ciasto czekoladowe Bundt może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 353 kalorie, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka syropu kukurydzianego, słodko-gorzka czekolada, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 190 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Po Prostu Dobre Ciasto Czekoladowe, Wyznanie #109: kupuję za dużo czekolady ... Tort truskawkowy z Ganache z białej czekolady, oraz Bogate ciasto czekoladowe z słodko-gorzką polewą czekoladową.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj patelnię 12-cup (10 cali) Bundt z dodatkiem mąki spray do pieczenia. Jeśli używasz czarnej patelni Bundt, użyj 325 stopni F. rozpuść czekoladę w metalowej misce ustawionej nad rondlem z ledwo gotującą się wodą (lub po prostu użyj kuchenki mikrofalowej). Zeskrobać do miski i lekko ostudzić.
Ubić olej i cukier na gładką masę, następnie ubić jajko i wanilię.
Wymieszać mąkę, kakao w proszku, soda oczyszczona i sól razem w innej misce.
Dodać połowę suchych składników do mieszaniny czekolady wraz z 1/2 filiżanki kawy i 1/2 filiżanki maślanki; ubić na gładką masę.
Dodaj pozostałe suche składniki, kawę i maślankę i ubijaj na gładką masę.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec w dolnej trzeciej części piekarnika przez około 45 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie z kilkoma wilgotnymi okruchami dołączonymi.
Niech ciasto ostygnie na stojaku na 10 minut, a następnie go wyłączyć i ostudzić completely.In mały rondel, doprowadzić śmietanę do wrzenia. W żaroodpornej misce połącz pozostałe 3 uncje posiekanej czekolady z syropem kukurydzianym i masłem.
Wlać gorący krem na czekoladę i odstawić do stopienia, o 5 protokół.
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji.
Niech glazury ganache ostygnie, aż gruby, ale nadal wylewać, o 5 protokół.
Wlać ganache na ostudzone ciasto.
Odstawić ciasto, aż polewa jest ustawiona, co najmniej 30 minut, przed podaniem.