Naprawdę dobre ciasto czekoladowe Bundt może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 353 kalorie, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka syropu kukurydzianego, słodko-gorzka czekolada, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 190 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Po Prostu Dobre Ciasto Czekoladowe, Wyznanie #109: kupuję za dużo czekolady ... Tort truskawkowy z Ganache z białej czekolady, oraz Bogate ciasto czekoladowe z słodko-gorzką polewą czekoladową.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj patelnię 12-cup (10 cali) Bundt z dodatkiem mąki spray do pieczenia. Jeśli używasz czarnej patelni Bundt, użyj 325 stopni F. rozpuść czekoladę w metalowej misce ustawionej nad rondlem z ledwo gotującą się wodą (lub po prostu użyj kuchenki mikrofalowej). Zeskrobać do miski i lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Plus 1 łyżka Masła, Miękkiego
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do Ciast
Jadalne Kwiaty Jako Dodatek, Opcjonalnie
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Ubić olej i cukier na gładką masę, następnie ubić jajko i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Wymieszać mąkę, kakao w proszku, soda oczyszczona i sól razem w innej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier Ryżowy
Groch Fioletowy
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodać połowę suchych składników do mieszaniny czekolady wraz z 1/2 filiżanki kawy i 1/2 filiżanki maślanki; ubić na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
5
Dodaj pozostałe suche składniki, kawę i maślankę i ubijaj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec w dolnej trzeciej części piekarnika przez około 45 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie z kilkoma wilgotnymi okruchami dołączonymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
7
Niech ciasto ostygnie na stojaku na 10 minut, a następnie go wyłączyć i ostudzić completely.In mały rondel, doprowadzić śmietanę do wrzenia. W żaroodpornej misce połącz pozostałe 3 uncje posiekanej czekolady z syropem kukurydzianym i masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Wlać gorący krem na czekoladę i odstawić do stopienia, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
9
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
10
Niech glazury ganache ostygnie, aż gruby, ale nadal wylewać, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
11
Wlać ganache na ostudzone ciasto.
12
Odstawić ciasto, aż polewa jest ustawiona, co najmniej 30 minut, przed podaniem.