Napoleon Bananowo-Orzechowy
Napoleony bananowo-orzechowe mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 62 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Mieszanka mielonego cynamonu, brązowego cukru, żółtka jaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 19%. Spróbuj Napoleony bananowe z ciepłym sosem orzechowym karmelowym, Port-figi Napoleon z olejem z orzecha włoskiego i miodowym kremem, oraz Boozy Banan Walnut Muffins {z bananowym Chobani greckim jogurtem!} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować nadzienie, połącz pierwsze 4 składniki w małym rondlu, dobrze mieszając trzepaczką.
Dodaj żółtko, dobrze mieszając.
Połączyć mleko i skrobię kukurydzianą, mieszając trzepaczką do dobrze wymieszanej. Powoli ubić mieszankę skrobi kukurydzianej do mieszaniny jaj. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając trzepaczką.
Zdjąć z ognia. Wymieszać 1 1/2 łyżeczki oleju z orzechów włoskich.
Umieścić folię na powierzchni; schłodzić do temperatury pokojowej.
Aby przygotować ciasto, na dużą deskę do krojenia lub powierzchnię roboczą ułożyć 1 arkusz folii (przykryć pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu); lekko pokryć sprayem do gotowania.
Umieścić inny arkusz phyllo na wierzchu; lekko płaszcz sprayem do gotowania. Powtórz warstwy z pozostałymi 2 arkuszami phyllo i sprayem do gotowania. Delikatnie naciśnij warstwy phyllo razem; lekko pokryć górną warstwę sprayem do gotowania.
Pokrój stos filo na pół wzdłuż.
Przetnij każdą połowę w poprzek na 4 prostokąty. Ostrożnie umieść prostokąty na nieprzywierającej blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 350 przez 10 minut lub aż chrupiące i lekko rumiane.
Wyjąć z patelni stosy filo; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Aby przygotować sos, połącz brązowy cukier i wodę w małym rondlu; umieść na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 minuty.
Wyjąć z ognia; wymieszać w 1 łyżce oleju z orzechów włoskich.
Dodać banana; delikatnie wymieszać, aby połączyć.
Aby zmontować, umieść 1 stos filo na każdej z 4 płyt; wierzch z około 1/4 napełniania filiżanki.
Umieścić 4 plastry banana na każdej porcji; przykryć 1 stos phyllo.
Mieszankę brązowego cukru rozpuścić równomiernie na Napoleonach.
Każdą porcję posypać 1 łyżeczką orzechów włoskich.