Napary Żurawinowo-Miętowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj naparów żurawinowo-miętowych. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 30 i kosztuje 61 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 81 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz żurawinę, wódkę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Zdrowe pomarańczowe słodkie bułeczki z naparami przeciwutleniającymi Bai5 (rafinowany bez cukru, wysokobiałkowy, bezglutenowy), Herbata Mrożona Żurawinowo-Miętowa, oraz Komosa Żurawinowa Miętowa.
Instrukcje
Włożyć liście mięty do dużej żaroodpornej miski.
Zalać wrzątkiem miętą i pozostawić 10 minut. Przecedzić do dzbanka lub innej miski i pozostawić herbatę miętową do temperatury pokojowej.
Tymczasem w małym rondlu na średnim ogniu zagotuj żurawinę, cukier i 1 szklankę wody.
Wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej. Przecedzić syrop żurawinowy do innego dzbanka lub miski.
Dla każdego koktajlu połącz 1/3 filiżanki herbaty miętowej, 2 łyżki. syrop żurawinowy, 1 łyżka. limoncello, 2 łyżki. wódki i 1/2 łyżeczki. sok z cytryny w shakerze koktajlowym pełnym lodu. Energicznie wstrząsnąć i przelać do kieliszka do martini.