Naleśniki z sosem karmelowym i zapiekanymi orzechami pekan

Naleśniki z sosem karmelowym i zapiekanymi orzechami pekan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc daj naleśniki z sosem karmelowym i tosty Pekan spróbować. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 258 kalorii, 5G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką mąkę, masło, koniak i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Old Fashion Pudding ryżowy z solonym karmelem i prażonymi orzechami pekan, Naleśniki z sosem karmelowym, oraz Czekoladowe naleśniki truskawkowe z sosem karmelowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 6 składników w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Odstawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Przed użyciem ponownie zmiksować.
3
Szczotka 8-do 9-calowej średnicy nonstick patelni lekko z roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Podgrzać na średnim i wysokim ogniu.
5
Wlać skąpe 1/4 cupful ciasto na patelni, przechylając, aby umożliwić ciasto płaszcz dno patelni. Gotować, aż krepa będzie złoty na dnie, o 1 minutę. Obróć crepe nad i gotować, aż brązowy na dnie, o 45 sekund.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przenieść na ręcznik papierowy. Powtórz z pozostałym cieście, tworząc około 24 naleśniki i układając naleśniki między ręcznikami papierowymi. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaleśnikiNaleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1
Połącz cajeta, mleko i masło w ciężkim średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż sos zmniejszy się do 2 3/4 filiżanki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia. Wymieszać z koniakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoniakKoniak
3
Umieść 1 krepę na powierzchni roboczej.
4
Posmarować 1 łyżką sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
5
Posypać 1 łyżką posiekanych orzechów pekan. Złóż krepę na pół nad nadzieniem, a następnie ponownie na pół, tworząc trójkąt. Powtórz z pozostałymi naleśnikami, sosem i orzechami pekan. Ułóż naleśniki w dwóch szklanych naczyniach do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić naleśniki i pozostały sos osobno. Przewijać SOS tylko do wylewania przed kontynuowaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
NaleśnikiNaleśniki
SOSSOS
6
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Pozostałą część sosu polać naleśnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaleśnikiNaleśniki
SOSSOS
8
Piec do ogrzania przez, o 15 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Posypać pozostałymi orzechami pekan i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Bordeaux, szampan i biały Burgundy to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux
Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux
Złożony aromat jest przerywany długotrwałymi akcentami w pełni dojrzałych czerwonych jagód. Pijane jako młode wino, Château Pindefleurs pozwala rozkwitnąć świeżemu owocowi. Przechowywany w piwnicy, rozwija długi i jedwabisty smak w ustach, znak Grands Crus Z Saint-Emilion.Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn