Przepis ryż i naleśniki z soczewicy z ziemniakami jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 4. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten poranny posiłek ma 660 kalorii, 19g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka kurkumy, ryżu, urad dal i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Spróbuj Soczewica I Słodkie Ziemniaki Dal Z Zakazanym Ryżem, Słodkie ziemniaki i Curry z soczewicy z ryżem, oraz Naleśniki Z Mąki Ryżowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść ryż i soczewicę w osobnych miseczkach. Napełnij każdy wodą do pokrycia przez 2 cale i moczyć 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
Woda
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odcedzić soczewicę na sicie i przecier w robocie kuchennym z 3/4 szklanki wody, aż lekkie i puszyste, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Sito
3
Przełożyć do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Ryż odcedzić na sitku i przecier w robocie kuchennym z 1/3 szklanki wody, aż powstanie ziarnista pasta, około 1 minuty. (Pasta ryżowa nie będzie tak gładka jak pasta z soczewicy.) Wymieszać pastę ryżową i 3/4 łyżeczki soli do pasty z soczewicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
Woda
Ryż
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Sito
5
Niech fermentacji mieszaniny, pokryte folią, w ciepłym (około 27°) projekt wolne miejsce do podwojenia luzem, około 24 godzin. (
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
6
Mieszanina będzie lekka i spieniona.) Wymieszać pozostałe 3/4 szklanki wody i 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sól
7
Niech ciasto stoisko, pokryte, w ciepłym (około 27°) projekt wolne miejsce 2 1/2 godziny.
1
Połącz ziemniaki z zimną osoloną wodą, aby pokryć 2 cale w rondlu 2 1/2-do 3-quart i dusić, odkryte, aż ziemniaki będą po prostu miękkie, 15 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Ziemniaki osuszyć w durszlaku. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, obrać ziemniaki i pokroić w kostkę 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
3
Rozgrzać olej w 10-do 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, a następnie gotować nasiona gorczycy, częściowo pokryte pokrywką, aż po prostu zaczną pop, 15 do 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Gorczycy
Olej Do Smażenia
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodaj liście curry i kminek i gotuj, mieszając, aż kminek zmieni kolor na ciemniejszy, 10 do 15 sekund. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskie, następnie dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, ale nie rumiane, 8 do 10 protokół. Wymieszać w chile i kurkumy i gotować, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Curry
Kurkuma
Papryka Chili
Kminek
Cebula
5
Dodać ziemniaki, wodę i sól i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego, następnie dusić, przykryte, mieszając od czasu do czasu i lekko puree ziemniaki, aż sos zgęstnieje, 8 do 10 minut. Odrzuć liście curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Curry
Ziemniak
SOS
Woda
Sól
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 121°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Rozprowadzić 1 łyżeczkę oleju na patelni za pomocą ręcznika papierowego, następnie podgrzać na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąco, ale nie palić. Zanurz 1/3 szklanki suchej miary w cieście, delikatnie zbierając, aby wypełnić bez opróżniania ciasta, i wlać do środka patelni (zeskrobać ciasto pozostające w miarze). Szybko rozprowadzić ciasto z tyłu małej łyżki w ruchu kołowym, aby cienko przykryć patelnię. (Dosa może być koronkowy wokół krawędzi.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
3
Skropić krawędź i górę dosa z 1 łyżeczką oleju i gotować, aż spód jest złoty i chrupiące, 1 1/2 do 2 protokół. Odwrócić dosa metalową szpatułką i gotować, naciskając od czasu do czasu, aż spód będzie blady złoty, o 1 minutę więcej. (Dostosuj ciepło w górę lub w dół, jeśli to konieczne, aby zapobiec przerostowi.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
4
Przełożyć dosa na wyłożoną folią dużą blachę do pieczenia i utrzymywać ciepło, luźno pokryte folią, w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Folia Aluminiowa
Piekarnik
5
Zrobić 9 do 11 więcej dozy w ten sam sposób, przenosząc jako gotowane do blachy do pieczenia w 1 warstwie i oddzielając dodatkowe warstwy dozy folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Folia Aluminiowa
1
Rozłóż 1/3 szklanki gorącego ziemniaka wypełniając w linii na środku każdego dosa i luźno złożyć dosa nad wypełnianiem w trzecich jak litera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1
* Ciasto, po fermentacji (24 godziny) i staniu (2 1/2 godziny), można schłodzić do 24 godzin dłużej.
2
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut i delikatnie wymieszać, aby połączyć przed gotowaniem.* Dosy, bez nadzienia, można gotować do 1 godziny wcześniej i przechowywać, przykryte folią, w temperaturze pokojowej. Podgrzać dosas w piekarniku 177° między warstwami folii, aż się ogrzeje, około 10 minut.* Nadzienie można wykonać 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzać, dodając wodę, aby w razie potrzeby poluzować nadzienie.
Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jednym z win, które można spróbować jest Les Hauts de Lagarde Bordeaux Blanc. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.