Naleśniki z ryżu i soczewicy z ziemniakami

Naleśniki z ryżu i soczewicy z ziemniakami
Przepis ryż i naleśniki z soczewicy z ziemniakami jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 4. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten poranny posiłek ma 660 kalorii, 19g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka kurkumy, ryżu, urad dal i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Spróbuj Soczewica I Słodkie Ziemniaki Dal Z Zakazanym Ryżem, Słodkie ziemniaki i Curry z soczewicy z ryżem, oraz Naleśniki Z Mąki Ryżowej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ryż i soczewicę w osobnych miseczkach. Napełnij każdy wodą do pokrycia przez 2 cale i moczyć 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Odcedzić soczewicę na sicie i przecier w robocie kuchennym z 3/4 szklanki wody, aż lekkie i puszyste, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
SitoSito
3
Przełożyć do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Ryż odcedzić na sitku i przecier w robocie kuchennym z 1/3 szklanki wody, aż powstanie ziarnista pasta, około 1 minuty. (Pasta ryżowa nie będzie tak gładka jak pasta z soczewicy.) Wymieszać pastę ryżową i 3/4 łyżeczki soli do pasty z soczewicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
SitoSito
5
Niech fermentacji mieszaniny, pokryte folią, w ciepłym (około 27°) projekt wolne miejsce do podwojenia luzem, około 24 godzin. (
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
6
Mieszanina będzie lekka i spieniona.) Wymieszać pozostałe 3/4 szklanki wody i 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
7
Niech ciasto stoisko, pokryte, w ciepłym (około 27°) projekt wolne miejsce 2 1/2 godziny.
1
Połącz ziemniaki z zimną osoloną wodą, aby pokryć 2 cale w rondlu 2 1/2-do 3-quart i dusić, odkryte, aż ziemniaki będą po prostu miękkie, 15 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ziemniaki osuszyć w durszlaku. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, obrać ziemniaki i pokroić w kostkę 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
3
Rozgrzać olej w 10-do 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, a następnie gotować nasiona gorczycy, częściowo pokryte pokrywką, aż po prostu zaczną pop, 15 do 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj liście curry i kminek i gotuj, mieszając, aż kminek zmieni kolor na ciemniejszy, 10 do 15 sekund. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskie, następnie dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, ale nie rumiane, 8 do 10 protokół. Wymieszać w chile i kurkumy i gotować, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
KurkumaKurkuma
Papryka ChiliPapryka Chili
KminekKminek
CebulaCebula
5
Dodać ziemniaki, wodę i sól i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego, następnie dusić, przykryte, mieszając od czasu do czasu i lekko puree ziemniaki, aż sos zgęstnieje, 8 do 10 minut. Odrzuć liście curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
ZiemniakZiemniak
SOSSOS
WodaWoda
SólSól
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 121°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozprowadzić 1 łyżeczkę oleju na patelni za pomocą ręcznika papierowego, następnie podgrzać na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąco, ale nie palić. Zanurz 1/3 szklanki suchej miary w cieście, delikatnie zbierając, aby wypełnić bez opróżniania ciasta, i wlać do środka patelni (zeskrobać ciasto pozostające w miarze). Szybko rozprowadzić ciasto z tyłu małej łyżki w ruchu kołowym, aby cienko przykryć patelnię. (Dosa może być koronkowy wokół krawędzi.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
3
Skropić krawędź i górę dosa z 1 łyżeczką oleju i gotować, aż spód jest złoty i chrupiące, 1 1/2 do 2 protokół. Odwrócić dosa metalową szpatułką i gotować, naciskając od czasu do czasu, aż spód będzie blady złoty, o 1 minutę więcej. (Dostosuj ciepło w górę lub w dół, jeśli to konieczne, aby zapobiec przerostowi.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
4
Przełożyć dosa na wyłożoną folią dużą blachę do pieczenia i utrzymywać ciepło, luźno pokryte folią, w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
5
Zrobić 9 do 11 więcej dozy w ten sam sposób, przenosząc jako gotowane do blachy do pieczenia w 1 warstwie i oddzielając dodatkowe warstwy dozy folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Rozłóż 1/3 szklanki gorącego ziemniaka wypełniając w linii na środku każdego dosa i luźno złożyć dosa nad wypełnianiem w trzecich jak litera.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1
* Ciasto, po fermentacji (24 godziny) i staniu (2 1/2 godziny), można schłodzić do 24 godzin dłużej.
2
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut i delikatnie wymieszać, aby połączyć przed gotowaniem.* Dosy, bez nadzienia, można gotować do 1 godziny wcześniej i przechowywać, przykryte folią, w temperaturze pokojowej. Podgrzać dosas w piekarniku 177° między warstwami folii, aż się ogrzeje, około 10 minut.* Nadzienie można wykonać 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzać, dodając wodę, aby w razie potrzeby poluzować nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jednym z win, które można spróbować jest Les Hauts de Lagarde Bordeaux Blanc. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Les Hauts de Lagarde Bordeaux Blanc
Les Hauts de Lagarde Bordeaux Blanc
#13 najlepszych 100 win entuzjastów wina 2014Szata bladożółta z zielonymi refleksami.Aromat: dominacja Sauvignon Blanc ujawnia intensywne smaki białych kwiatów, cytrusów ibiałe owoce. Podczas gdy w ustach Semillon przynosi okrągłość, objętość i bogactwo zprzyjemne nuty owoców cytrusowych. Dobra żywotność prowadzi do wielkiego finału.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn