Naleśniki z rumem i gruszką
Naleśniki z rumem i gruszką to Wegetariańskie poranny posiłek. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 463 kalorie, 9g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jeśli masz syrop klonowy, jajka, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 125 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, Naleśniki Maślano-Gruszkowe, oraz Naleśniki Z Gruszką + Kaszą Gryczaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na średniej patelni, roztopić 2 łyżki masła na średnim ogniu.
Dodaj startą gruszkę i gotuj, często mieszając, aż gruszka zacznie mięknąć, około 4 minut.
Dodaj cukier i rum i gotuj, aż płyn odparuje, a gruszki będą miękkie, około 6 minut. Pozostawić do ostygnięcia.
W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. W osobnej misce ubij razem mleko, jajka i wanilię.
Dodaj mokre składniki do suchych składników, ubijając, aby wygładzić grudki.
Dodać masę gruszkową i ubijać do połączenia.
Na dużej patelni roztopić 1 łyżkę masła na średnim ogniu.
Dodaj ciasto za pomocą miary ćwierć kubka do kadzi go. Gotować, aż bąbelki zaczną pojawiać się na powierzchni naleśnika, o 3 protokół, flip naleśnik i gotować, aż naleśnik jest rumiane i gotowane przez, o 3 minuty dłużej. Powtórzyć z pozostałym masłem i ciasto, aż wszystkie naleśniki są gotowane.
Podawać na gorąco z masłem i syropem.