Naleśniki Z Prosa I Cebuli
Naleśniki proso-Scallion może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pudełko przepis na poranny posiłek. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 228 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona sezamu, Sriracha, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Naleśniki Z Prosa I Cebuli, Millet Methi Pulao-Foxtail Millet Pulav z liśćmi kozieradki-proso indyjskie s, oraz Teff-Naleśniki Z Prosa - Bezglutenowe I Wegańskie.
Instrukcje
Proso ugotować w dużym rondlu z gotowanymsolonej wody, mieszając od czasu do czasu, aż do końca, 15-20 minut; odcedzić, wytrząsając jak najwięcej wody.
Rozprowadzić na obramowanej blasze do pieczenia i ostudzić.
Tymczasem, whisk sos sojowy, ocet, cukier, nasiona sezamu, Sriracha, i 1/4 ofscallions w małej misce; odstawić sos na bok.
W średniej misce ubić jajka, maślankę, skrobię kukurydzianą,olej sezamowy i 1 1/2 łyżeczki soli.Wchodzisz w proso i 3/4 szalotki.
Praca w 3 partiach, podgrzać 2 łyżki olej roślinny w dużej patelni nonstick lub przyprawionej żeliwną patelnią na średnim ogrzaniu.
Dodaj heaping łyżki prosa na patelni, naciśnij do 1/4 " grubości, andcook aż złoty kolor, o 3 protokół perside; przenieść do papierowego ręcznika wyłożone płyty.
Naleśniki posypać większą ilością cebuleki podawać z sosem reserved.
DO przodu: proso można gotować 2 dni; przykryć i schłodzić. Ciasto proso może być wykonane 6 godzin do przodu; przykryć i schłodzić.