Naleśniki Z Maślanką Jagodową
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, naleśniki z maślanką z jagodami mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 634 kalorie. Na 1,06 zł za porcję, dostajesz śniadanie, które serwuje 3. Ten przepis z prostych przepisów wymaga oleju roślinnego, mleka, maślanki i sody oczyszczonej. 672 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Naleśniki Z Maślanką Jagodową, Naleśniki Z Maślanką Jagodową, oraz Naleśniki Z Maślanką Jagodową.
Instrukcje
Suche składniki ubić w dużej misce.
W osobnej misce ubijamy jajka, następnie ubijamy mleko i maślankę.
Mokre składniki wlać do suchych składników i połączyć, używając drewnianej łyżki.
Mieszaj tylko do momentu, aż ciasto po prostu się połączy.
Wymieszać z roztopionym masłem. Nie przesadzaj! Mieszanina powinna być trochę grudkowata. Lumpy jest dobry. Grudkowe ciasto robi puszyste naleśniki.
W tym momencie możesz delikatnie złożyć jagody lub poczekać, aż wylejesz ciasto na patelnię, a następnie umieścić jagody na powierzchni ciasta naleśnikowego. Umieszczenie jagód w naleśnikach podczas gotowania pomoże utrzymać je przed krwawieniem.
Kadzi ciasto w gorącej patelni:
Podgrzać patelnię lub dużą patelnię na średnim lub średnim ogniu. (Duża żeliwna patelnia świetnie nadaje się do gotowania naleśników.)
Olej patelnię z odrobiną masła lub oleju roślinnego.
Chochla ciasto naleśnikowe na patelni do pożądanego rozmiaru (środek ćwierć filiżanki działa dobrze na to), w dowolnym miejscu od 4 do 6 cali szerokości.
Jeśli jeszcze nie dodałeś jagód do ciasta, możesz umieścić kilka w każdym naleśniku, podczas gdy gotuje.
Kiedy zobaczysz pęcherzyki powietrza na środku, Odwróć naleśniki: gdy pęcherzyki powietrza zaczną bąbelkować do powierzchni na środku naleśników (około 2-3 minut), użyj płaskiej metalowej szpatułki, aby je odwrócić.
Po chwili zajrzyj pod jeden dla doneness. Gdy są złotobrązowe lub ciemniejsze, są one wykonane.
Zauważ, że gotowanie drugiej strony trwa tylko około połowy tak długo, jak pierwsza strona. Druga strona nie brązowieje tak równomiernie jak pierwsza strona.
Kontynuuj, aby partie naleśników, umieszczając trochę oleju lub masła na patelni przed każdą porcją, aby naleśniki nie przyklejały się.
Podawać z masłem, syropem klonowym i dodatkowymi jagodami.