Naleśniki Z Kolendrą Scallion
Scallion Cilantro Pancakes to bezmleczne i wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 26 kalorii. Ten przepis służy 32. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz Serrano chile, mąkę ryżową, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Scallion-Cilantro Raita, Scallion Cilantro Rice Z Habaneros I Limonką, oraz Naleśniki Scallion dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszaj sos sojowy, ocet i olej, a następnie wymieszaj nasiona sezamu.
W misce wymieszać mąki, sól, całe jajko, żółtko, wodę, chile, pieprz i olej sezamowy (ciasto będzie cienkie).
Podgrzać 3/4 łyżeczka oleju roślinnego w 8-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie.
Wlać 1/3 szklanki ciasta, a następnie rozrzucić jedną czwartą szalotki i jedną czwartą liści kolendry na górze, delikatnie naciskając na naleśnik. Smażyć naleśniki, aż spód będzie bladozłoty, około 2 minut. Obrócić naleśnik i gotować, aż szalotki są lekko rumiane, o 1 minutę, a następnie przenieść do ręczników papierowych. Dodać 3 więcej naleśniki w ten sam sposób, dodając olej roślinny do patelni za każdym razem (może być trochę resztki ciasta).
Przenieść naleśniki do deski do krojenia i pokroić każdy na 8 klinów.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, z sosem do zanurzania.
* Lubimy markę Arrowhead Mills; odwiedź arrowheadmills.com dla sklepów najbliżej Ciebie.
Sos do zanurzania można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.