Naleśniki z grzybami i ziołami
Naleśniki z grzybami i ziołami mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 190 kalorii, 9g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, szalotki, margarynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%. Podobne przepisy to Farsz ryżowy z dzikimi grzybami, Ciepłe oliwki z dzikimi ziołami, oraz Spaghetti z dzikim czosnkiem i ziołami.
Instrukcje
Mąkę umieścić w średniej misce.
Połącz mleko, 1 łyżkę margaryny i jajko; dodaj do mąki, mieszając trzepaczką, aż będzie prawie gładka. Okładka; chill 1 godzina.
Płaszcz 8-calowy patelni krepy lub nonstick patelni z natryskiem do gotowania; miejsce na średnim ogniu, aż gorące.
Wlać skąpe ciasto 1/4 szklanki do patelni; szybko przechylić patelnię we wszystkich kierunkach, więc ciasto pokrywa patelnię cienką warstwą. Gotować około 1 minuty.
Ostrożnie podnieś krawędź krepy szpatułką, aby sprawdzić doneness (krepa jest gotowa do obrotu, gdy można ją wstrząsnąć luźno z patelni, a spód jest lekko rumiany). Obróć crepe over; gotować 30 sekund z drugiej strony.
Umieść krepę na ręczniku; pozostaw do ostygnięcia. Powtarzaj procedurę, aż całe ciasto zostanie użyte. Ułóż naleśniki między pojedynczymi warstwami papieru woskowego lub ręczników papierowych, aby zapobiec przyklejeniu.
Przygotuj sos beszamelowy; utrzymuj ciepło.
Roztopić 2 łyżeczki margaryny na średnim ogniu w dużej patelni nonstick.
Dodać grzyby, szalotki, sherry, i czosnek; saute 5 protokół.
Do sosu beszamelowego dodać natkę pietruszki i szczypiorek; dobrze wymieszać.
Dodaj 1 szklankę mieszaniny beszamelu do mieszaniny grzybów; dobrze wymieszać.
Łyżka 1/4 szklanki mieszanki grzybowej na środku każdej krepy. Przynieś 2 przeciwległe strony do środka; złóż wypełnienie. Zaczynając od 1 krótkiej strony, zwinąć szczelnie krepę, galaretkę.
Umieścić nadziewane naleśniki, szew boki w dół, w 13 x 9-calowym naczyniu do pieczenia pokrytym natryskiem do gotowania.
Pozostałą mieszankę beszamelu zalać naleśnikami.
Piec w temperaturze 350 przez 20 minut.