Naleśniki z bananami i sosem orzechowo-czekoladowym
Przepis naleśniki z bananami i sosem orzechowo-czekoladowym może zaspokoić śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten poranny posiłek ma 469 kalorii, 13g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 83 centów za porcję. Mieszanka mąki, mleka, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 50%. Podobne przepisy to Naleśniki Z Smażonymi Bananami I Czekoladą, Koktajl czekoladowo-orzechowy z bananami, oraz Bezglutenowe szaszłyki naleśnikowe z orzechami laskowymi, bananami i dipem czekoladowym na # Brunchweek.
Instrukcje
Aby przygotować naleśniki, lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
W średniej misce umieścić mąkę, cukier i sól; wymieszać trzepaczką.
Połączyć 1 1/2 szklanki mleka i jaj, mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę mleka do mieszaniny mąki, mieszając trzepaczką, aż będzie gładka. Przykryć ciasto; schłodzić przez 15 minut.
Podgrzać 10-calową patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Wlać skąpe ciasto 1/4 szklanki do patelni; szybko przechylić patelnię we wszystkich kierunkach, więc ciasto pokrywa patelnię cienką warstwą. Gotować około 1 minuty.
Ostrożnie podnieś krawędź krepy łopatką. Krepa jest gotowa do obrócenia, gdy można ją poluzować z patelni, a spód jest lekko rumiany. Obróć crepe over; gotować 30 sekund.
Umieść krepę na ręczniku; utrzymuj ciepło. Powtórz procedurę, aż do momentu użycia całego ciasta. Ułóż naleśniki między pojedynczymi warstwami papieru woskowego lub ręczników papierowych, aby zapobiec przyklejeniu.
Aby przygotować sos, połącz spread orzechowo-czekoladowy, 2 łyżki mleka i wanilię w małym rondlu na średnim ogniu, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkości. Trzymaj ciepło.
Banany obrać i pokroić na pół wzdłuż; każdą połowę pokroić w poprzek na 2 kawałki.
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu. Ułóż 4 kawałki bananów w jednej warstwie na patelni. Gotować 1 minutę lub do lekko rumiane. Odwrócić kawałki; gotować 1 minutę.
Usuń kawałki bananów z patelni; utrzymuj ciepło. Powtórz procedurę z pozostałymi kawałkami bananów.
Umieść 1 kawałek banana na środku każdej krepy; złóż boki i końce, i umieść, szew w dół, na czystej powierzchni. Powtórz procedurę z pozostałymi kawałkami bananów i naleśnikami.
Łyżka około 1 łyżka sosu na każdym z 4 talerzy, rozłożenie na pokrycie środka talerzy. Na każdym talerzu ułożyć 2 naleśniki; w razie potrzeby posypać cukrem pudrem.