Naleśniki Orzechowo-Kukurydziane
Naleśniki orzechowo-kukurydziane mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 138 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, mąkę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Naleśniki Z Mąki Kukurydzianej, Naleśniki Z Mąki Kukurydzianej, oraz Naleśniki z mąki kukurydzianej.
Instrukcje
Wirować orzechy laskowe w robocie kuchennym, aż drobno zmielone.
Dodaj mąkę kukurydzianą i wir, aby połączyć.
Dodaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i wir, aby połączyć.
Dodać jajka, mleko i masło. Pulse po prostu połączyć z suchymi składnikami.
Wrzucić ciasto w 3-łyżkowych porcjach na patelnię na średnim ogniu. Włącz naleśniki, gdy pojawią się bąbelki na powierzchni, gotując łącznie około 3 minut na naleśnik.
Opiekanie orzechów: opiekanie orzechów sprawia, że chrupiące i intensyfikuje ich smak. W przypadku orzechów o cienkiej skórce, takich jak orzechy laskowe lub orzeszki ziemne, ułatwia to również usuwanie ich skórek.
Umieść orzechy na małej patelni na średnim ogniu i gotuj, często mieszając, aż pachną pachnąco i zmienią jasny odcień złotego brązu (będą nadal tostować nieco więcej po wyjęciu z ognia).
Rozłóż orzechy w jednej warstwie na płytkiej patelni do pieczenia i tosty w piekarniku 375 przez 10 do 15 minut, aż orzechy są lekko rumiane i pachną bogaty i tasty.
Umieść je w ręczniku kuchennym i energicznie przetrzyj. Większość skórek spadnie. Nie martw się, jeśli kilka kawałków nadal przylega tu i tam; nie zaszkodzą smakowi ani teksturze.