Naleśniki owsiane z sosem jagodowym
Naleśniki owsiane z sosem z dzikich borówek mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 176 kalorii, 6G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, maślankę, jagody i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Pikantne naleśniki pomarańczowe bezglutenowe z sosem jagodowo-pomarańczowym, Dzika Jagoda Chian Owsianka, oraz Bezglutenowe Naleśniki Z Maślanką Z Dzikiej Jagody dla podobnych receptur.
Instrukcje
Moczyć owies w maślance w małej misce przez 15 minut.
W średniej misce wymieszać mąkę uniwersalną, mąkę pełnoziarnistą, 1/4 szklanki cukru, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól i 1/2 łyżeczki zmielonego cynamonu.
W małej misce ubijamy jajka razem z białkami i mieszamy z mlekiem.
Dodać suche składniki do mokrych składników i wymieszać.
Rozgrzać patelnię nonstick na średnim ogniu i pokryć sprayem do gotowania.
Wlać około 1/2 Puchar ciasto na naleśnik na gorącej patelni, i gotować 2 protokół lub aż szczyty są pokryte pęcherzykami i krawędzie wyglądają gotowane. Flip i gotować 2 protokół lub do dna są lekko rumiane.
Przenieść na talerz; utrzymać ciepło. Pozostałe ciasto gotować partiami. W międzyczasie w średnim rondlu połącz jagody, 1/4 szklanki cukru i sok z cytryny. Gotować na średnim ogniu, aż jagody pop. Wymieszać 1/4 łyżeczki zmielonego cynamonu. Łyżka sosu jagodowego nad naleśnikami; podawać.