Naleśnik z truskawkami
Strawberry Puff Pancake to wegetariańskie śniadanie lakto ovo. Za 80 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje po 300 kalorii, 8 g białka i 9 g tłuszczu każda. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Dzięki temu przepisowi Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Jeśli masz pod ręką masło, mielony cynamon, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt spektakularny wynik łyżką wynoszący 29%. Podobne przepisy obejmują kremowy naleśnik francuski z truskawkami, naleśnik francuski ze starego świata i naleśnik francuski ze starego świata.
Instrukcje
Umieść masło w 9-calowym pojemniku. talerz na ciasto; wstawić do piekarnika nagrzanego na 400° na 4–5 minut lub do momentu rozpuszczenia. W międzyczasie w małej misce wymieszaj jajka, mleko i wanilię. W innej małej misce połącz mąkę, sól i cynamon; wymieszać z masą jajeczną, aż się połączy.
Wylać na przygotowaną blachę.
Piec przez 15-20 minut lub do momentu, aż boki będą chrupiące i złocistobrązowe.
W małym rondlu wymieszaj cukier i skrobię kukurydzianą. Mieszaj wodę, aż będzie gładka; dodać truskawki. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje. Grubo rozgnieć truskawki.
Podawać z naleśnikiem. Posyp cukrem cukierniczym.