Najlepszy karmelowy placek jabłkowy

Najlepszy karmelowy placek jabłkowy
Przepis The Ultimate Caramel Apple Pie można przygotować w około 2 godziny i 10 minut . Jedna porcja zawiera 826 kalorii , 9 g białka i 36 g tłuszczu . Ten przepis na wegetariańskie lacto ovo jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 2,15 USD za porcję . Kilku osobom ten deser bardzo przypadł do gustu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga masła, lodowatej wody, masła i mąki. 22 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jest idealny na Halloween . To dość tani przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Pumpkin Caramel Apple Pie , The Ultimate Frozen Coconut 'Ice Cream' with Hard Shell Chocolate Sauce i The Ultimate Tiramisu są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
3
Aby przygotować ciasto, w dużej misce wymieszaj mąkę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj kawałki zimnego masła za pomocą blendera do ciasta, po trochu, aż ciasto będzie przypominało mąkę kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodaj żółtko i lodowatą wodę, i mieszaj przez sekundę, aby ciasto się połączyło i zwilżyło. Uważaj, aby nie przepracować ciasta. Uformuj ciasto w kulkę, owiń je szczelnie folią spożywczą i odstaw do lodówki na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
6
Podczas gdy ciasto odpoczywa, przygotuj nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Aby przygotować sos karmelowy: w małym garnku umieść cukier i wodę, a następnie gotuj na średnio-niskim ogniu, nie mieszając, aż cukier się rozpuści i skarmelizuje, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Zdejmij garnek z palnika i powoli dodawaj śmietanę i wino. Może bulgotać i pryskać, więc uważaj. Gdy sos się uspokoi, postaw go z powrotem na ogniu, dodaj laskę wanilii i podgrzewaj powoli, aż wino i karmel będą gładkie i kontynuuj powolne gotowanie, aż zmniejszą objętość o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
Zdjąć z ognia i ostudzić, aż zgęstnieje.
10
Napełnij dużą miskę zimną wodą i wyciśnij sok z cytryny. Obierz jabłka nożem do obierania, przekrój je na pół i usuń gniazdo nasienne za pomocą łyżki do melona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MelonMelon
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Melon BallerMelon Baller
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Włóż połówki jabłek do wody z cytryną (to zapobiegnie ich brązowieniu). Wymieszaj jabłka z mąką i cynamonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
12
Wyjmij ciasto z lodówki, rozwiń folię i przekrój kulkę na pół. Ponownie owiń i włóż jedną z kulek z powrotem do lodówki, aż będzie gotowa na wierzchnią skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
13
Pozostaw ciasto na blacie na 15 minut, aby było wystarczająco elastyczne do rozwałkowania. Używając wałka, rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni na okrąg o średnicy 12 cali. Ostrożnie rozwałkuj ciasto na wałku i włóż je do szklanej formy do ciasta o średnicy 10 cali. Wciśnij ciasto do formy, aby ściśle do niej przylegało.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
14
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
15
Pokrój kilka jabłek na raz za pomocą mandoliny lub bardzo ostrego noża. Jabłka muszą być pokrojone w cienkie plasterki, aby podczas pieczenia ciasta zapadały się jedno na drugie bez kieszeni powietrznych. W ten sposób powstanie gęsty, mięsisty placek jabłkowy. Przykryj spód ciasta warstwą jabłek, układając plasterki tak, aby nie było żadnych szczelin. Nałóż około 2 uncji schłodzonego sosu karmelowego z czerwonego wina równomiernie na plasterki jabłek. Powtarzaj warstwy, aż ciasto będzie lekko przepełnione i wybrzuszone na górze; jabłka skurczą się podczas pieczenia ciasta. Przykryj jabłka kawałkami masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone BrzoskwiniePokrojone Brzoskwinie
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
ChochlaChochla
16
Teraz rozwałkuj drugą kulkę ciasta tak samo, jak pierwszą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
17
Posmaruj dolną krawędź ciasta francuskiego odrobiną roztrzepanego białka jaja, tak aby utworzyć rant.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Na CiastoCiasto Na Ciasto
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
18
Połóż kółko z ciasta na wierzchu ciasta i za pomocą nożyczek kuchennych odetnij wystający nadmiar wokół ciasta. Zaciśnij krawędzie ciasta palcami, aby uzyskać szczelne zamknięcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
19
Natnij wierzch ciasta, aby para mogła uchodzić podczas pieczenia.
20
Połóż ciasto na blasze i przykryj je kawałkiem folii aluminiowej, aby spód nie upiekł się szybciej niż jabłka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
21
Piecz karmelowy placek jabłkowy przez 25 minut na środkowej półce. W małej misce wymieszaj pozostałą 1/4 szklanki cukru ze świeżo startym cynamonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
22
Zdejmij folię z ciasta i posmaruj jego wierzch resztą białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
23
Posyp równomiernie cukrem cynamonowym i wstaw z powrotem do piekarnika. Piecz przez kolejne 25 minut, aż ciasto będzie złote i bulgoczące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CynamonowyCukier Cynamonowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
24
Pozostaw szarlotkę w temperaturze pokojowej na co najmniej 1 godzinę, aby pektyna owocowa stężała; w przeciwnym razie szarlotka rozpadnie się podczas krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pektyna OwocowaPektyna Owocowa
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn