Najlepszy irlandzki chleb sodowy

Jeśli masz około 1 godziny i 10 minut do spędzenia w kuchni, Best Ever Irish Soda Bread może być wspaniałym przepisem na wegetariańskie danie laktoovo, którego warto spróbować. To śniadanie ma 534 kalorie , 11 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Za 60 centów za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Udaj się do sklepu i kup proszek do pieczenia, cukier, maślankę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. To bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów europejskiego jedzenia. Można go jeść o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na dzień św. Patryka . Ten przepis podoba się 66 smakoszom i kucharzom. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawienia. Podobne przepisy to: Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami , Irlandzki chleb sodowy autorstwa Mommie Cooks i Chleb sodowy z malinami: nowe spojrzenie na irlandzką tradycję .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem 9-calową formę do ciasta.
Wymieszaj mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną w dużej misce. Używając noża do ciasta, delikatnie pokrój masło w mieszankę mąki, aż dobrze się połączy, i wmieszaj rodzynki. W innej misce ubij maślankę i jajka; lekko ubij mieszankę maślanki z mieszanką mąki.
Włóż ciasto do przygotowanej formy.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż chleb wyrośnie, a wierzch będzie złocistobrązowy, od 45 minut do 1 godziny. Nóż włożony w środek chleba powinien wyjść czysty. Ostudzić chleb w formie na kratce przez 10 minut przed wyjęciem.