Najlepszy Hawajski Chleb Bananowo-Orzechowy

Najlepszy Hawajski Chleb Bananowo-Orzechowy
Najlepszy hawajski chleb bananowo-orzechowy to Wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 472 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje 70 centów za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 20 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać mus jabłkowy, proszek do pieczenia, orzechy włoskie, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Hawajski Chleb Bananowy, Hawajski Chleb Bananowo-Orzechowy, oraz Hawajski Chleb Bananowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię na bochenek o wymiarach 9x5 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce wymieszaj mąkę, 1 1/4 szklanki białego cukru, brązowy cukier, sodę oczyszczoną, cynamon, proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj puree bananowe, olej rzepakowy, ananas, płatkowany kokos, 1/4 szklanki orzechów włoskich, 1/4 szklanki orzechów makadamia, jajka, mus jabłkowy, ekstrakt waniliowy, ekstrakt z cytryny i ekstrakt kokosowy w mieszaninie mąki do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt KokosowyEkstrakt Kokosowy
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Płatki KokosowePłatki Kokosowe
Orzechy MakadamiaOrzechy Makadamia
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Wyciąg Z CytrynyWyciąg Z Cytryny
Puree BananowePuree Bananowe
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Mus JabłkowyMus Jabłkowy
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
AnanasAnanas
CynamonCynamon
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wlać ciasto do przygotowanej patelni bochenkowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
4
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek bochenka wyjdzie czysta, 70 do 80 minut. Schłodzić chleb na patelni przez 10 minut; wyjąć i przenieść do stojaka z drutu do ostygnięcia, 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Wymieszaj masło, 1/4 szklanki białego cukru, 1/4 szklanki orzechów włoskich, 1/4 szklanki orzechów macadamia i mleko razem w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy MakadamiaOrzechy Makadamia
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
MasłoMasło
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Rozłóż na wierzchu chleba po przeniesieniu go do stojaka z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty

Składniki

4(może być lub przeglądać)Aromat klonowy do smakuAromat klonowy do smaku1(może być lub przeglądać)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie1(może być lub przeglądać)O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym3156 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipuree bananowepuree bananowe2(zima)masło w temperaturze pokojowejmasło w temperaturze pokojowej1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikokosowy płatkowanykokosowy płatkowany1(może być lub przeglądać)ekstrakt kokosowyekstrakt kokosowy2jajka, dobrze ubitejajka, dobrze ubite4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna1(może być lub przeglądać)cynamon mielonycynamon mielony11 funt cukinii,wyciąg z cytrynywyciąg z cytryny1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)jasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane orzechy makadamiaposiekane orzechy makadamia11 funt cukinii,2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiananas rozgnieciony, osuszonyananas rozgnieciony, osuszony1(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)2(może być lub przeglądać)6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane orzechy włoskieposiekane orzechy włoskie596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukier białycukier biały
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn