Najlepszy Ajerkoniak
Najlepszy ajerkoniak to Wegetariańskie napój. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 918 kalorii, 14g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 7,14 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Mieszanka bourbona, gałki muszkatołowej, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest przyniesiony przez Chow. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 30%. Podobne przepisy to Ajerkoniak czekoladowy chleb z brązowym masłem ajerkoniak glazura, Budyń rogalikowy z karmelowym syropem z Ajerkoniaku, oraz Czekoladowe babeczki z ajerkoniakiem z lukrem z serem ażurowym.
Instrukcje
Zarezerwowane białka umieścić w bardzo czystym i hermetycznym pojemniku i zamrozić, aż ajerkoniak będzie gotowy do podania.
Połączyć żółtka i cukier w dużej misce i ubijać, aż dobrze wymieszane i kremowy.
Dodać pozostałe składniki i wymieszać do połączenia.
Przenieść mieszaninę do 1-galonowego szklanego słoika i szczelnie zamknąć pokrywę. (Alternatywnie można go butelkować.)
Umieścić w lodówce na co najmniej 1 tydzień i do 3 weeks.To podawać: na noc przed podaniem umieść zamrożone białka w lodówce, aby rozmrozić.Gdy będzie gotowa do podania, niech białka osiągną temperaturę pokojową.
Białka umieścić w bardzo czystej misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki.
Ubijaj z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty, około 2 do 3 minut.
Wyjąć do dużej miski ponczu.
Umieść śmietanę w misie miksera (nie ma potrzeby mycia miski) i ubijaj na dużej prędkości, aż utworzy się średni szczyt, około 1 do 2 minut.
Wyjąć do miski ponczu.Wymieszaj bazę ajerkoniaku gumową szpatułką, aby ponownie połączyć, a następnie dodaj ją do miski ponczu. Delikatnie ubijaj ajerkoniak, aż do połączenia i nie pozostaną duże kieszenie białek lub śmietany (nie przesiąkaj, bo opróżnisz ajerkoniak).
Podawać w kubkach ponczu na lodzie, w razie potrzeby, i udekorowane startą gałką muszkatołową.