Najlepsze Lepkie Bułeczki
Najlepsze lepkie bułeczki wymagają około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 9 i kosztuje $1.44 za porcję. Jedna porcja zawiera 482 kalorie, 5G białka, oraz 37 g tłuszczu. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz koszerną sól, brązowy cukier, pekan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 26%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ultimate Sticky Buns, Najlepsze Lepkie Bułeczki, oraz Lepkie Bułeczki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozłóż nakrętki na prześcieradle. Tosty, aż pachnąi lekko przyciemnione, 10-12minut.
Niech ostygnie całkowicie. Set1 1/4 szklanki orzechów bok na bułki.
Roztopić masło w małym ciężkimsaucepan na średnim ogniu. Stirin brązowy cukier, śmietana, miód, sól i skórka pomarańczowa, jeśli używasz.Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć tomedium ciepła i gotować na wolnym ogniu, aż glazeis złoty brąz i błyszczący, 3-4 minuty.
Wlać 1 szklankę glazeinto patelni do pieczenia, przechylając do coatbottom i boki. Zestaw do barwienia glazury.
Posypać 1/2 filiżanki prażonych orzechów pekan na dnie patelni i ostudzić.
Za pomocą miksera elektrycznegoprzebierać masło, cukier, cynamon, gałkę muszkatołową iosolę w średnim bowluntil lekkie i puszyste, 2-3 minuty.Odstawić nadzienie na bok.
Punch dół ciasta; przenieść mąki powierzchni roboczej. Lekko wysmarować mąką. Postępuj zgodnie z instrukcjami w notatkach kucharzy, do składania bułek z nadzieniem i 3/4 szklanki orzechów pekan. DO przodu: może być wykonany 1 dzień. Przykryć i schłodzić bułki andremaining glazury oddzielnie.Przechowywać Pozostałe pekany w temperaturze pokojowej.
Luźno przykryć patelnię plasticwrapą lub ręcznikiem kuchennym.
Niech bunsrise w ciepłym, bez przeciągów areauntil dwukrotnie w rozmiarze, 45 minutesto 1 godzina, lub 1 1/2-2 godziny, jeśli ciasto zostało schłodzone przez noc.
Ułożyć stelaż w środku; rozgrzać do 177°.
Whiskegg z 1/2 łyżeczki wody w małej miseczce.
Szczotka Topy bułki zegg umyć.
Piec, obracając panhalfway przez i tentingz folią, jeśli brązowieje zbyt szybko,aż bułki są złotobrązowe, nadzienie jest bulgotanie, i natychmiastowy odczyt termometr wprowadzony do środka bułki rejestruje 85°, około 50 minut.
Ostudzić przez5 minut. Łyżka pozostaje na szkle.
Posypać 1/2 cuppecans ponad.
Ostudzić w patelni na stojaku drucianym.
Lekko posypać solą morską.
Podawać bułki ciepłe lub w pokojutemperatura.
Rozwałkuj ciasto na lekko flouredsurface do prostokąta 12x16 "o grubości 1/4". Ułóż ciasto na powierzchni roboczej, aby uzyskać długie boczne powierzchnie.
Rozłóż na cieście cynamon-sugarmixture, pozostawiając 1" równinę na boku od Ciebie.
Posypać 3/4 filiżanki pekanoprzepuszczając cynamon-sugarmixture. Zaczynając od najbliższej krawędzi, rozwałkuj ciasto na kłódkę, dokręcając, jak toczysz, i poklepując końce, jeśli zaczną się zwężać. Połącz się z marynarzami tam, gdzie longside spotyka się z rollto seal. Ułóż stronę szwu w dół na powierzchni roboczej.
Za pomocą largeknife, pokroić logcrosswise na 9 równych kawałków.Lekko mąkę noża między plasterkami, jeśli ciasto jest do sticky. Obróć bok królika do góry i delikatnie poklepuj górną część, aby lekko spłaszczyć.W razie potrzeby, zmień kształt na okrągłe krawędzie poprzez bańki lekkostrawne dłonie wokół każdej bułki, delikatnie naciskając i obracając je ruchem okrężnym.
Umieść bułki w przygotowanej patelni; rozstaw je równomiernie od siebie (bułki nie powinny się dotykać).