Najlepsze Kotlety Wieprzowe
Najlepsze kotlety wieprzowe to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 139 kalorii, 0g białka, oraz 4G tłuszczu. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 36 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Jeśli masz duże cienkie, czosnek, musztardę zbożową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest improvable. Spróbuj Knocks and Kotlets: Knockwurst z przyprawioną kiszoną kapustą i wędzonym kotletem wieprzowym z boczkiem, jabłkiem i cebulą, Herb Prosciutto na kotletach wieprzowych "wieprzowina na wieprzowinie", oraz Pikantne słodkie kotlety wieprzowe w wolnej kuchence-2 składniki Plus wieprzowina dla podobnych receptur.
Instrukcje
W zamykanej torebce z zamrażarką o pojemności galonów dodaj cukier, sól, czosnek i wodę. Zamknij torebkę i przekręć ją wokół, aby rozpuścić cukier i sól.
Dodaj wieprzowinę, wyciśnij jak najwięcej powietrza, a następnie zamknij worek.
Pozostaw to w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub najlepiej na noc.
Usuń kotlety wieprzowe z solanki i użyj ręczników papierowych, aby usunąć jak najwięcej wilgoci z powierzchni kotletów wieprzowych, jak to możliwe. Jeśli na powierzchni kotletów schabowych jest woda, nie będą brązowe.
Dodać olej do patelni i podgrzać na średnim ogniu.
Kotlety schabowe umieścić na patelni, gdy patelnia jest jeszcze zimna. Ponieważ kotlety wieprzowe są solone z cukrem, będą palić przed gotować przez jeśli umieścić je na gorącej patelni. Kotlety schabowe smażyć bez przeszkód, aż z jednej strony staną się złocisto brązowe i staną się różowe w beżowe mniej więcej w połowie boków. Odwrócić kotlety wieprzowe i smażyć drugą stronę, aż dobrze rumiane i natychmiastowy odczyt termometr czyta 141 stopni F (60.5 C).
Przenieś je na talerz i pozwól im odpocząć.
Z patelni odsączyć nadmiar oleju, a następnie dodać cebulę i czosnek. Podsmażyć, aż cebula będzie miękka.
Dodaj wino, miód i musztardę, a następnie podgrzej ogień, aby zagotować alkohol i zagęścić glazurę. Gdy glazura jest ładne i grube, dodać kotlety schabowe z powrotem do patelni i odwrócić je wielokrotnie pokryć je z glazury. Gdy na patelni nie ma już płynu, kotlety wieprzowe są gotowe. Top z karmelizowaną cebulą i podawać z puree ziemniaczanym.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.