Najlepsza rozdrobniona Sałatka z jarmużu z Pekanem parmezanem i żurawiną

Najlepsza rozdrobniona Sałatka z jarmużu z Pekanem parmezanem i żurawiną może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 240 kalorii. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jeśli masz pieprz, drożdże odżywcze, sól morska ziarna i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Rozdrobniona Sałatka z jarmużu z orzeszkami piniowymi, porzeczkami i parmezanem, Posiekana brukselka z pistacjami, żurawiną i parmezanem, oraz Czerwona Sałatka z kapusty kuri i buraków z sosem balsamicznym z żurawiny i orzechów pekan parmezan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Rozłóż orzechy pekan na blasze do pieczenia i tosty w piekarniku przez 8-10 minut, aż pachnące i lekko złoty.
Usuń łodygi z jarmużu i odrzuć (możesz zaoszczędzić na koktajlach, jeśli jesteś hard core!). Drobno posiekać liście jarmużu (im mniejsze, tym lepiej!).Kapustę umyć i osuszyć.
Suszone jarmuż umieścić w dużej misce.Do dressingu: w mini robocie kuchennym przetworzyć czosnek, aż zostanie zmielony. Teraz dodaj cytrynę, olej, sól i pieprz i proces aż do połączenia. Dostosuj do smaku, w razie potrzeby.
Wlać dressing na jarmuż i wymieszać go do jarmużu rękami lub wrzucić łyżkami. Mieszaj przez około 1 minutę, aby upewnić się, że wszystko jest idealnie pokryte.W przypadku Pecan parm: wypłukać mini procesor i osuszyć.
Dodaj pekan do procesora i przetwarzać, aż pekan są wielkości grochu lub nieco większe. Teraz dodać drożdże odżywcze, olej i sól i ponownie proces, aż będzie gruba okruchy. Pamiętaj, aby nie przerabiać-nadal chcemy tu ładnej, chrupiącej konsystencji, a nie proszku.
Posypać całą sałatkę parmezanem. Wrzucić na garść lub dwie suszone żurawiny. Owinąć i wstawić do lodówki na 30-60 minut, aby zmiękła. Próbowałem pozwolić tej sałatce siedzieć na noc w lodówce i bardzo wolałem smak sałatki serwowanej w dniu, więc nie polecam robienia tej sałatki dzień wcześniej i pozostawienia jej w lodówce na noc.