Nagrodzona przez Wayne ' a zupa krabowa Maryland

Nagrodzona przez Wayne ' a zupa krabowa Maryland
Nagrodzona przez Wayne ' a zupa krabowa Maryland wymaga około 50 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 8 i kosztuje 3,82 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 27g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 244 kalorie. Sprawdza się jako dość drogie danie główne dla Jesień. 110 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka sosu pieprzowego, przyprawy do owoców morza, liście pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 99%, co jest doskonałe. Spróbuj Maryland Crab Soup, Maryland Crab Soup, oraz Maryland Crab Soup dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić wodę do wrzenia w garnku, a następnie dodać granulki bulionu z kurczaka i wołowiny, przyprawy z owoców morza, sos worcestershire, liście laurowe i cukier; mieszać, aż bulionówka się rozpuści. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Granulat Bulionu WołowegoGranulat Bulionu Wołowego
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Przyprawa Do Owoców MorzaPrzyprawa Do Owoców Morza
Sól I PieprzSól I Pieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Cały KurczakCały Kurczak
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Całe kraby pokroić na pół, dodać do garnka i doprowadzić do drugiego wrzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Usuń całe kraby po 5 do 10 minutach. Usuń nadmiar piany wytworzonej przez części kraba.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
4
Dodać pomidory i ostry sos; wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
PomidorPomidor
5
Dodaj marchew, seler, kukurydza, fasola szparagowa, fasola lima, kapusta, i cebula, doprowadzić do niskiego wrzenia, i gotować przez 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Fasola LimaFasola Lima
KapustaKapusta
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
KukurydzaKukurydza
6
Dodać ziemniaki i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
7
Dodać mięso krabowe i gotować przez 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CrabmeatCrabmeat
8
Podawać z posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Wyposażenie

Składniki

2z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzugranulat bulionu wołowegogranulat bulionu wołowego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekapusta pokrojona w kostkękapusta pokrojona w kostkę7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidory w puszkach pokrojone w kostkępomidory w puszkach pokrojone w kostkę3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemarchew w plasterkachmarchew w plasterkach3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweseler pokrojony w kostkęseler pokrojony w kostkę6smallszupa kraby, lub 3 małe żywe kraby, oczyszczone i opłukanezupa kraby, lub 3 małe żywe kraby, oczyszczone i opłukane22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzugranulki bulionowe z kurczakagranulki bulionowe z kurczaka454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemięso krabowe z pazurów, zbierane bez połamanych muszlimięso krabowe z pazurów, zbierane bez połamanych muszli3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweziarna kukurydzy, świeże lub mrożoneziarna kukurydzy, świeże lub mrożone3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasola szparagowa, świeża lub mrożonafasola szparagowa, świeża lub mrożona1zostawićPosiekana świeża natka pietruszki, do dekoracjiPosiekana świeża natka pietruszki, do dekoracji8krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasola lima, świeża lub mrożonafasola lima, świeża lub mrożona454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgegrudkowe mięso krabowe, zbierane bez połamanych muszligrudkowe mięso krabowe, zbierane bez połamanych muszli1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoSOS ostra paprykaSOS ostra papryka4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczerwony ziemniak w kostkęczerwony ziemniak w kostkę22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuprzyprawa do owoców morza, lub więcej do smaku (polecane: Old Bay)przyprawa do owoców morza, lub więcej do smaku (polecane: Old Bay)22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzupasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej4Średnia żółta cebula, posiekana1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweMarynowana fasolka szparagowaMarynowana fasolka szparagowa1( bakłażany)cebula żółta, posiekanacebula żółta, posiekana

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest rodzina Frank Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 62 dolarów.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia55
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn