Nadziewane Liście Winogron
Need a bezglutenowa i wegańska przystawka? Nadziewane liście winogron może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 114 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 20 i kosztuje 61 centów za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pastę pomidorową, pomidor, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Z łyżeczką wynik 81% to danie jest super. Podobne przepisy to Nadziewane Liście Winogron, Nadziewane Liście Winogron, oraz Nadziewane Liście Winogron.
Instrukcje
Umieścić cebulę i olej na patelni i gotować na średnim ogniu, aż cebula są miękkie i przezroczyste, o 10 protokół. Podczas gdy cebula gotuje, obrać ząbki czosnku i rozgnieść je na pastę w moździerzu i tłuczku.
Dodaj to do patelni wraz z pomidorem, sokiem z cytryny, pastą pomidorową i solą i pieprzem do smaku. Gotować przez kolejne 5 minut. Wymieszać z ryżem.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z koperkiem. Odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, następnie schłodzić.
Podczas chłodzenia, osuszyć liście winogron i ostrożnie odciągnąć je od siebie.
Włóż je do miski i przykryj zimną wodą.
Pozwól im moczyć, aż będziesz gotowy do walcowania.
Rozgrzać piekarnik do 350 stopni F.
Umieść liść winogron na powierzchni roboczej, błyszczącą stroną w dół.
Dodać 1 łyżkę mieszanki ryżu do środka liścia winogron. Złóż boki nad ryżem i zwiń liść w mały kształt kłody, o wielkości kciuka George ' a. Powtórz z pozostałym ryżem, umieszczając nadziewane liście w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 na 9 cali. Gdy naczynie jest pełne, nadziewane liście przykryj kilkoma warstwami płaskich liści winogron i wlej 1 szklankę wody. Przykryć i piec przez 1 godzinę.
Ostudzić do temperatury pokojowej i schłodzić.