Nadziewane liście winogron (Dolmades) może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury Hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 8. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 409 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz ryż, liście winogron, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Dolmades (Nadziewane Liście Winogron), Dolmades (Nadziewane Liście Winogron), oraz Dolmades (Nadziewane Liście Winogron).
Instrukcje
1
Wymieszać jagnięcinę, cebulę, ryż, orzeszki piniowe, sól, pieprz i miętę do miski, aż równomiernie połączone. Delikatnie otwórz liść winogron i umieść żebro w dół na powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki Sosnowe
Cebula
Pieprz
Winogrona
Jagnięcina
Mięta
Ryż
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Umieść zaokrągloną łyżkę mieszanki mięsa na środku liścia winogron. Złóż dno liścia na mięso, złóż na boki i zwinąć w ciasny cylinder.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona
Mięso
Rolka
3
Umieść zwinięty liść winogron na dużej patelni, szew w dół. Powtórz z pozostałymi liśćmi winogron, pakując je w ciasną, pojedynczą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Winogron
Winogrona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Wlać wodę do patelni i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż ryż jest miękka, 50 do 55 protokół. Sprawdź od czasu do czasu i w razie potrzeby dodaj więcej wody.